Αρχική » Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας, Νίκου Κοροβέση με την Αντιπεριφερειάρχη κοινωνικής πολιτικής και οικογένειας, Γεωργία Ντάτσικα

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας, Νίκου Κοροβέση με την Αντιπεριφερειάρχη κοινωνικής πολιτικής και οικογένειας, Γεωργία Ντάτσικα

από Maria Petroutsa


Έμφαση στην Κοινωνική Πολιτική και την ευαισθητοποίηση των πολιτών
Η Κοινωνική Πολιτική και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα της αναδοχής και της υιοθεσίας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 30 Ιανουαρίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης με την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας, Γεωργία Ντάτσικα, στο γραφείο του κ. Κοροβέση στον Πύργο.


Στην σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών – Περιφερειακό Παρατηρητήριο Μαρία Παππά, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ασημίνα Χαλικιά και η Κοινωνιολόγος – Κοινωνική Σύμβουλος, Ελένη Μπάστα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής ενώ παράλληλα, τέθηκαν οι βάσεις για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών και των υπαλλήλων σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έχει δώσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.
Μάλιστα, όπως τόνισε η κα Ντάτσικα, οι συναντήσεις θα συνεχιστούν, και το επόμενο διάστημα, αναμένονται επισκέψεις στις αντίστοιχες δομές της περιοχής.
Τέλος, κατά την διάρκεια της συζήτησης, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα της ευαισθητοποίησης του κοινού για την ανάδειξη του θεσμού της αναδοχής και της υιοθεσίας με την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας να τονίζει πως έχουν ήδη γίνει και θα συνεχίσουν να γίνονται ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση όπως οι ενημερώσεις και συναντήσεις σε σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία).
Σκοπός όπως επισήμανε η Γεωργία Ντάτσικα, είναι κάθε παιδί να έχει ένα επαρκές επίπεδο διαβίωσης, στέγης, ασφάλειας, διατροφής, εκπαίδευσης, πρόσβασης σε ιατρικές υπηρεσίες και προστασία από οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης.
«Είχαμε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας, Γεωργία Ντάτσικα την οποία και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την ευαισθητοποίηση που δείχνει. Η ανάπτυξη κοινωνικών πολιτικών, η κοινωνική συνοχή και η ενδυνάμωση του θεσμού της οικογένειας αποτελούν βασικές προτεραιότητες για την Π.Ε. Ηλείας και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα με τις ανάλογες ενέργειες και πρωτοβουλίες», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Κοροβέσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00