Αρχική » Συνάντηση Νικολακόπουλου-Πέτσα: Με προτάσεις για οριστική λύση με τις εκτάσεις των προσφύγων της Γλύφας

Η εκκρεμότητα με τις εκτάσεις των προσφύγων στη Γλύφα και η ανάγκη να βρεθεί η λύση που απαιτείται για να αποτελούν νόμιμες ιδιοκτησίες τους κυριάρχησε στην συνάντηση που είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας με τον Ηλείο βουλευτή Ανδρέα Νικολακόπουλο.

Έγινε μάλιστα μια ουσιαστική συζήτηση πάνω στις πραγματικές διαστάσεις του συγκεκριμένου θέματος αλλά και στην αντιμετώπισή του και από νομικής άποψης ώστε να δοθεί ένα τέλος με την καλύτερη δυνατή εξέλιξη για τους κατοίκους της περιοχής.

Ο κ. Νικολακόπουλος ενημέρωσε τον κυβερνητικό παράγοντα και για την πρόσφατη συνάντηση που έγινε στην Γλύφα με κατοίκους της περιοχής μεταφέροντας του τις απόψεις των κατόχων των εκτάσεων αυτών που μπορεί να τους παραχωρήθηκαν για να αποκατασταθούν οι πρόσφυγες στα χρόνια εκείνα μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, ωστόσο εμφανίζονται σήμερα ως δημοτικές αν και καλλιεργούνται και ανήκουν στους ίδιους. Του μετέφερε επίσης τα όσα συζητήθηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο Δήμο Πηνειού παρουσία Δημάρχου, βουλευτών εν ενεργεία και πρώην στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και κατοίκων.

Είναι ένα πρόβλημα για το οποίο ο βουλευτής της ΝΔ κατέθεσε και τις δικές του προτάσεις στον κ. Πέτσα αναλύοντας μια από αυτές ως την πιο πιθανή για την εξεύρεση της λύσης. Ο κ. Νικολακόπουλος μίλησε και για την θετική γνώμη που υπάρχει και από πλευράς αντιπολίτευσης στην προσπάθεια που γίνεται ενώ συζητήθηκε και το ενδεχόμενο μιας συνάντησης αντιπροσωπευτικής όλων των πλευρών.

Εκφράστηκε έτσι η αισιοδοξία για την διαμόρφωση μιας οριστικής πρότασης  που θα δίνει την δυνατότητα τυπικής εξαγοράς και απόκτησης  των τίτλων των εκτάσεων στους κατοίκους του προσφυγικού οικισμού. Να σημειωθεί ότι ο Ηλείος κοινοβουλευτικός για το ίδιο θέμα είχε καταθέσει πρόσφατα και σχετική ερώτηση στη Βουλή επισημαίνοντας την ανάγκη μιας συνολικής νομοθετικής ρύθμισης τονίζοντας παράλληλα ότι και ο Δήμος Πηνειού αναγνωρίζει το πρόβλημα και την σημασία της επίλυσής του.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Με την ευκαιρία ο κ. Νικολακόπουλος συζήτησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και την πορεία ένταξης και χρηματοδότησης έργων Δήμων της Ηλείας από το πρόγραμμα «ΑΝΤ. ΤΡΙΤΣΗΣ». Όπως διαπιστώθηκε υπάρχει μια καλή ροή στην εξέλιξη του προγράμματος που μπορούν να αξιοποιήσουν οι φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ήδη έχουν προχωρήσει εγκρίσεις πιστώσεων για έργα που έχουν προταθεί από τους Δήμους.

Ο βουλευτής ζήτησε από τον κ. Πέτσα να εξετάσει ακόμη περισσότερες  περιπτώσεις και να διευκολύνει έτσι,  ειδικά για περιοχές που έχουν αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα το προηγούμενο διάστημα την προώθηση έργων που θεωρούνται από τους Δήμους μας αναγκαία στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00