Αρχική » Δήλωση Αυγερινοπούλου για την επίσκεψη Ζαχαράκη στην Ηλεία

Δήλωση Αυγερινοπούλου για την επίσκεψη Ζαχαράκη στην Ηλεία

από Άκης Χουζούρης

Δήλωση της βουλευτού Ηλείας, κας Αυγερινοπούλου:

«Καλωσορίζουμε στο Νομό Ηλείας και το Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, την αγαπημένη φίλη και Υφυπουργό Τουρισμού, κυρία Σοφία Ζαχαράκη. Η επίσκεψη της είναι ιδιαίτερα σημαντική για το Νομό μας, καθώς ο τουρισμός έχει σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ της Ηλείας, ενώ είναι ένας από τους κεντρικούς τομείς στον οποίο η Κυβέρνηση συνεχίζει να επενδύει συστηματικά, δημιουργώντας ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα με τον κλασικό παραθεριστικό τουρισμό, αλλά και τον πολιτιστικό τουρισμό που είναι και οι κατεξοχήν μορφές τουρισμού για την Ηλεία, θέλουμε να αναπτύξουμε και τις ειδικότερες μορφές τουρισμού που είναι και ένας τομέας προτεραιότητας της Υπουργού.

Ο Νομός μας έχει, ακριβώς, όλες εκείνες τις δυνατότητες και προϋποθέσεις για να ενισχύσει τις ειδικότερες μορφές τουρισμού και ιδίως τον ιαματικό τουρισμό, με τις ιαματικές πηγές να εκτείνονται σε όλο το τόξο του Νομού, από τον Καϊάφα έως το Κουνουπέλι και τα λουτρά Αρχαίας Υρμίνης, τα οποία και επισκεφθήκαμε σήμερα.

Για την ανάδειξη της Ηλείας σε μοναδικό τουριστικό προορισμό, θα πρέπει να αναπτυχθεί δε περαιτέρω και ο ιππικός τουρισμός. Η περιοχή μας και ειδικότερα η Ανδραβίδα έχει μακραίωνη ιστορία, ήδη από τα ομηρικά έπη, στην ιππική παράδοση, την οποία διατηρούν με μεγάλη επιτυχία οι «αλογατόρηδες» της Ανδραβίδας, αλλά και όλου του Νομού, στηρίζοντας σημαντικές εκδηλώσεις, όπως την Ιππική Έκθεση, μια γιορτή – θεσμό, η οποία λαμβάνει παραδοσιακά χώρο την ημέρα εορτασμού της Αγίας Σοφιάς και φέρει τη στήριξη τόσο του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης όσο και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και τώρα πλέον του κράτους.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Υπουργό, η οποία μας έκανε την τιμή να επισκεφθεί το Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ενόψει και της ετήσιας ιππικής εκθέσεως, και ευελπιστούμε στη συνδρομή της για την ιππική παράδοση του Νομού μας και την στήριξή της στην περαιτέρω ενίσχυση της επισκεψιμότητας της περιοχής μας. Σημειωτόν ότι είχα την ευκαιρία να μιλήσω για την ιππική παράδοσή μας με την Αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που ήταν και η τιμωμένη χώρα της 86ης ΔΕΘ και να τους προσκαλέσω να επισκεφθούν το Νομό μας. Ευχαριστώ πολύ τόσο την Υπουργό όσο και το Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης που εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετέχουν σε αυτή την σημαντική συνάντηση με την Αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την τουριστική ανάπτυξη της Ηλείας.

Καλή επιτυχία στην 88η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας 2022!»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00