Αρχική » Συνάντηση για την καλύτερη δυνατή ομαλή είσοδο φορτίων απορριμμάτων των Δήμων στο εργοστάσιο Τριανταφυλλιάς

Συνάντηση για την καλύτερη δυνατή ομαλή είσοδο φορτίων απορριμμάτων των Δήμων στο εργοστάσιο Τριανταφυλλιάς

από Maria Petroutsa

Η εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης ώστε η είσοδος των φορτίων απορριμμάτων όλων των Δήμων της Ηλείας στο εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στην Τριανταφυλλιά, να συνεχιστεί για μεγαλύτερο διάστημα, αυτή την τουριστική περίοδο και ταυτόχρονα «αιχμής» του καλοκαιριού, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.
Παρουσία των Δημάρχων, Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου, Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα, Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλου, του Νίκου Ζαράνη διευθυντή της μονάδας κι εκπροσώπου της εταιρείας «Μεσόγειος» που διαχειρίζεται το εργοστάσιο, του προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστα Νικολούτσου, ενώ παρευρέθηκαν κι οι γεν. γραμματείς των Δήμων Πύργου, Γιάννης Βαρελάς και Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Κώστας Βαρβαρέσος.

  • Από την πλευρά της διεύθυνσης της μονάδας τέθηκε το θέμα να σταματήσει γι’ αυτό το διάστημα η δυνατότητα να εισέρχονται φορτία απορριμμάτων των Δήμων άλλες ώρες και μέρες, πλην των πέντε καθημερινών κι από ώρες 07.00 έως 15.00. Θέτοντας και ζητήματα αδειών προσωπικού αλλά και έλλειψης πόρων για καταβολή υπερωριών προσωπικού από οφειλές των Δήμων, κι άλλα σχετικά.
  • * * Ο Δήμαρχος Πύργου τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Στην κορύφωση της θερινής και ταυτόχρονα της τουριστικής περιόδου, όπου και με την κάθοδο των ετεροδημοτών σε όλο το Νομό έχει αυξηθεί κατά πολύ κι ο πληθυσμός και κατ’ επέκταση κι ο όγκος των απορριμμάτων, η οποιαδήποτε πιεστική κίνηση εκ μέρους της εταιρίας το μόνο που μπορεί είναι να βγάλει άσχημες εικόνες της περιοχής, υπονομεύοντας και δυσφημώντας την.
    Δυστυχώς τα προβλήματα λειτουργίας του ΦΟΔΣΑ είναι χρόνια, κι αυτά τα ζητήματα τα έχω ως γνωστόν θέσει πολλές φορές. Μεταξύ άλλων, έχω αποδείξει με μαθηματική ακρίβεια, ότι πληρώνουμε τα πιο ακριβά σκουπίδια στην Ελλάδα! Η επένδυση αυτή είναι η πιο αποδοτική για την εταιρεία. Αποδέχτηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας να γίνουν βελτιώσεις στη συμφωνία, αλλά η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ ποτέ δεν έβαλε το θέμα αυτό… Και με τις χρεώσεις υπάρχουν θέματα και με τις οφειλές υπάρχουν, και πολλά άλλα. Να θυμίσουμε κι ότι ο Δήμος Ήλιδας πήρε την έδρα του ΦΟΔΣΑ όταν αυτός ιδρύθηκε και μπόρεσε να περάσει εξ αυτού στο καταστατικό πολλές ωφέλειες γι’ αυτόν…».
    «Ακατάλληλη περίοδος και ανοιχτά θέματα»
  • Σε ανάλογο «μήκος κύματος» κινήθηκαν στις τοποθετήσεις τους κι οι παριστάμενοι δήμαρχοι, που συνοπτικά επεσήμαναν:
  • “Είναι ακατάλληλη η περίοδος να τίθενται τέτοια θέματα, εκβιαστικά και με τιμωρητικό χαρακτήρα. Είναι μια απαράδεκτη απόφαση, δυστυχώς ο ΦΟΔΣΑ λειτουργεί σαν ένας δυνάστης στον τράχηλο μας και δεν ξέρουμε όλο αυτό που μας βγάζει”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος.
  • “Αναγνωρίζουμε πως υπάρχουν οφειλές, ανεξαρτήτως αν πράγματι πρέπει να γίνει συζήτηση για το τι πληρώνουμε και για ποιες ποσότητες. Είμαστε εδώ οι Δήμοι που χρεωνόμαστε τις μεγαλύτερες ποσότητες απορριμμάτων. Σίγουρα υπάρχουν κόστη για την εταιρεία, αλλά τέτοια μέτρα πίεσης σε αυτή τη χρονική συγκυρία θα πω απλά ότι είναι ατυχέστατα…”, επεσήμανε μεταξύ άλλων μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας.
  • “Είναι η πιο ακατάλληλη στιγμή για να τεθούν τέτοια ζητήματα. Είναι ξεκάθαρο κι έρχεται από το παρελθόν πως έχουμε πολλά θέματα και προβλήματα γύρω από τη λειτουργία του ΦΟΔΣΑ. Ναι, υπάρχουν οφειλές αλλά είναι πολλά τα θέματα που πρέπει να εξεταστούν και μάλιστα πολύ αναλυτικά. Μήνα Αύγουστο, με την τόση αύξηση πληθυσμού λόγω ετεροδημοτών, τουριστών, στην εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, καθώς και σε προεκλογική περίοδο, κρίνατε να κάνετε τέτοιες κινήσεις; Να βοηθήσετε κι εσείς τον τόπο. Και η λειτουργία της εταιρείας να είναι ομαλή και ο τόπος καθαρός”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος“.
  • Η συμφωνία που προέκυψε στα τέλη της συνάντησης και της συζήτησης ήταν πως από την Τετάρτη μετά κι από ενέργειες των Δήμων αρχικά για διαδικαστικά θέματα στην κατεύθυνση προώθησης κι επίλυσης και οικονομικών ζητημάτων προς την εταιρεία, να υπάρξει η κατάληξη εισόδου στο εργοστάσιο μερικών φορτίων απορριμμάτων των Δήμων και απογεύματα των πέντε καθημερινών ημερών (κι όχι μόνο από ώρες 07.00 έως 15.00). Αντίθετα, δεν έχει γίνει δεκτό από την εταιρεία ώστε το προσεχές διάστημα να γινόταν η είσοδος κάποιων φορτίων και πρωί Σαββάτου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00