Αρχική » Στ. Καννής: Ο Δήμος Πύργου αρωγός στην προσπάθεια ανάπτυξης του οινοτουρισμού.

Στ. Καννής: Ο Δήμος Πύργου αρωγός στην προσπάθεια ανάπτυξης του οινοτουρισμού.

από Maria Petroutsa

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΟ 6ο PELOPONNESE WINE FESTIVAL

Ο Δήμος Πύργου θα στηρίξει κάθε πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την ανάπτυξη του οινοτουρισμού ως μία μορφή εναλλακτικού τουρισμού που μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες στην περιοχή. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο Δήμαρχος κ Στάθης Καννής στους ιδιοκτήτες των οινοποιείων  από την Ηλεία που συμμετείχαν στο 6ο Peloponnese Wine Festival που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22.01.24 στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental στην Αθήνα.

Ο Δήμαρχος κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στα περίπτερα των Ηλείων οινοπαραγωγών αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια που καταβάλλεται για τη βελτίωση της αναγνωρισιμότητας  των κρασιών του Νομού αλλά και γενικότερα της χώρας στο εξωτερικό.

Επίσης τόνισε πως θα είναι αρωγός σε κάθε παρέμβαση που θα γίνει προκειμένου ο οινοτουρισμός να έχει από την πολιτεία την αντιμετώπιση που έχουν και οι άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού καθώς και την ενίσχυσή του με χρηματοδοτήσεις για την διεύρυνση των δραστηριοτήτων του.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ Καννής επεσήμανε πως θα είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη παραγωγή κρασιού εντός των ορίων του Δήμου και μέσω της αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων θα φροντίσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό που μπορεί, ώστε να διατηρήσει το περιβάλλον ελκυστικό για τους επισκέπτες.

Ο Δήμαρχος Πύργου τόνισε ότι  ο οινοτουρισμός  έχει  ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή προοπτική  κάθε περιοχής.  «Παράλληλα φέρνει τους επισκέπτες σε επαφή με την τοπική γαστρονομία και τους δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν την παράδοση και τον τρόπο ζωής της περιοχής», επεσήμανε χαακτηριστικά ο κ Καννής.

Από την Ηλεία και το Δήμο Πύργο στο 6ο  Wine Festival συμμετείχαν το Κτήμα Μερκούρη, το Κτήμα Abelon Mprintziki, το Κτήμα Ολύμπια Γη, και το Κτήμα Σταυρόπουλου. 

.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00