Αρχική » Με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλια συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής

Με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλια συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής

από Maria Petroutsa

Περαιτέρω οικονομική ενίσχυση λόγω της έκτακτης ανάγκης

Το ζήτημα της περαιτέρω οικονομικής ενίσχυσης, λόγω της έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Πύργου,  συζήτησε ο Δήμαρχος κ. Στάθης Καννής με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια και τον Ηλείο  Γενικό Γραμματέα κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα Τρίτη 23.12.24 στο Υπουργείο στην Αθήνα.

Ο Δήμαρχος Πύργου έθεσε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έχουν πλήξει τον Δήμο, τις ανάγκες σε χρηματοδότηση για να καλυφθεί το κόστος των ζημιών που  έχουν υποστεί υποδομές και τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία πολιτών καθώς επίσης και της θωράκισης της πόλης απέναντι σε τέτοιου είδους φυσικές καταστροφές.

Επίσης ο κ. Καννής συζήτησε με τον Υπουργό και θέματα που έχουν να κάνουν με την πυροπροστασία  ώστε έγκαιρα ο Δήμος να έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την θερινή περίοδο,  προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Παράλληλα τέθηκε  και το θέμα της δημιουργίας των κατάλληλων συνθηκών για την εύκολη πρόσβαση των οχημάτων των υπηρεσιών που εμπλέκονται με την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας στις δασικές περιοχές και τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00