Αρχική » Στο επίκεντρο της συνάντησης του Ανδρέα Νικολακόπουλου με τον Γ.Γ Δημοσίας Τάξης Μάνο Λογοθέτη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Ανδρέα Νικολακόπουλου με τον Γ.Γ Δημοσίας Τάξης Μάνο Λογοθέτη.

από Maria Petroutsa


Κατάλληλα Αστυνομικά κτίρια για αποτελεσματικότερη αστυνόμευση

-Επίσπευση των διαδικασιών ζήτησε ο Ηλείος βουλευτής για την μεταστέγαση αστυνομικών υπηρεσιών και στελέχωση με το απαιτούμενο προσωπικό

Θέματα στέγασης των Αστυνομικών Τμημάτων της Ηλείας αλλά και στελέχωσής τους με το απαιτούμενο προσωπικό, έθεσε ο βουλευτής του νομού Ανδρέας Νικολακόπουλος στη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μάνο Λογοθέτη.
Αρχικά ο κ. Νικολακόπουλος ζήτησε και έλαβε ενημέρωση για την πορεία των ερευνών αναφορικά με τον σοβαρότατο τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια με οπαδούς στου Ρέντη και έθεσε θεσμικά το θέμα της αντιμετώπισης των περιστατικών βίας που λαμβάνουν χώρα εντός και εκτός γηπέδων και εξέφρασε την συμπαράστασή του στους οικείους του αστυνομικού που δίνει μάχη για τη ζωή του.
Στην συνέχεια επικεντρώθηκε στα ζητήματα που αφορούν την στέγαση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ηλείας, καθώς πρόκειται για ένα θέμα που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τον βουλευτή. Άλλωστε, έχει καταθέσει και σχετική ερώτηση, ενώ είχε επισκεφθεί προγενέστερα και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και τον πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς όπως τόνισε οι αστυνομικοί της Ηλείας πρέπει να εργάζονται σε κατάλληλα κτίρια ώστε να μπορούν να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο τους, αλλά και οι πολίτες πρέπει να εξυπηρετούνται σε κτίρια φιλόξενα και λειτουργικά.

Θετικές εξελίξεις
Θετικές είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά την στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς προχώρησε στις αρχές του μήνα η μειοδοτική δημοπρασία για την μίσθωση ακινήτου στο οποίο θα γίνει η μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος.
Ο κ. Νικολακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί οι συντονισμένες ενέργειες και η προσπάθεια που καταβλήθηκε το προηγούμενο διάστημα απέδωσε καρπούς, ωστόσο ζήτησε από τον κ. Λογοθέτη να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να ολοκληρωθούν τάχιστα τα γραφειοκρατικά ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας της Κτηματικής Υπηρεσίας, ώστε να διαμορφωθεί ο χώρος και να καταστεί εφικτή η μεταστέγαση.
Και για το Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών οι διαδικασίες απέδωσαν καρπούς και ήδη προχωρά η διαμόρφωση του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το Αστυνομικό Τμήμα. Ο κ. Νικολακόπουλος είχε επισκεφθεί το χώρο πριν από περίπου ένα μήνα και είχε δει από κοντά την εξέλιξη των εργασιών και αυτό που έθεσε στον κ. Λογοθέτη είναι να παρακολουθεί στενά και το Υπουργείο την πορεία του έργου, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και να ξεπεραστούν τυχόν εμπόδια.
Επιπλέον έθεσε το θέμα της μετεγκατάστασης του Αστυνομικού Τμήματος Κρεστένων στο κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου Κρεστένων. Απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες για να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες στο κτήριο του Ειρηνοδικείου για να γίνει η μετεγκατάσταση.
Συζήτηση έγινε για να δρομολογηθούν οι ενέργειες σε συνεργασία και με τον Δήμο για το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας.

Στην Αμαλιάδα
Εκτενής συζήτηση έγινε για την στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος, του Τμήματος Ασφαλείας και του Τμήματος της Τροχαίας Ήλιδας, καθώς το υπάρχον κτίριο δεν πληροί τις προϋποθέσεις.
Όπως εξήγησε ο κ. Νικολακόπουλος, η λύση μπορεί να δοθεί μέσω του οικοπέδου που έχει διαθέσει η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας στην Αμαλιάδα για την στέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας, μέσω της διαδικασίας ΣΔΙΤ. Ο Ηλείος βουλευτής πρότεινε να ενταχθούν στην διαδικασία ΣΔΙΤ και οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αμαλιάδας προκειμένου να κατασκευαστεί νέο κτίριο στον ίδιο χώρο που θα κατασκευαστεί και το κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας.
Προς τούτο, θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον κ. Λογοθέτη ώστε να λυθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θέμα της στέγασης των Αστυνομικών Τμημάτων του νομού, τα οποία όπως είπε ο βουλευτής πρέπει να είναι στελεχωμένα για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών του νομού και το έργο της αστυνόμευσης και της καταστολής της εγκληματικότητας να διεξάγεται απρόσκοπτα και αποτελεσματικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00