Αρχική » Στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αντιπροσωπεία Δημάρχων της Ηλείας και του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αντιπροσωπεία Δημάρχων της Ηλείας και του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου

από Maria Petroutsa

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

  • Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιος και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας  Νικολακόπουλος

Τριήμερη επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη,  θα πραγματοποιηθεί από Ηλειακή Αντιπροσωπεία την Παρασκευή  1 Μαρτίου 2024 έως και την Κυριακή 03 Μαρτίου 2024, με επικεφαλή τον Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο και τους Δημάρχους Πύργου κ. Στάθη Καννή, Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Γιάννη Λέντζα , Αρχαίας Ολυμπίας κ. Άρη Παναγιωτόπουλο καθώς και τον Πρόεδρο του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου της Αθήνας κ. Γιάννη Τσαμίχα.  Εκεί θα έχει μία  σειρά από συναντήσεις και επαφές με τον Επίτιμο Δημότη των Δήμων Πύργου και Ανδραβίδας Κυλλήνης, Α.Θ.Π. Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Η αποστολή  θα συνεπικουρείται από τον Επίσκοπο Αμορίου και Πρόεδρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών κ.κ. Νικηφόρο,  τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Φιλάρετο Σπανόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών  Δήμου Πύργου κ. Θεοδώρου Νικόλαο, τον Αναπληρωτή Δημάρχου Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Παπαηλιού Σωτήριο, την Αναπληρώτρια Δημάρχου Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Κακαλέτρη Γεωργία, τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Σκλαβενίτη Γεώργιο, τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Καραντζά Ανδρέα, την κ. Κλιάρη Ιωάννα Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Δράσεων του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, τον υπάλληλο του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και συντονιστή σχεδιασμού και υλοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων κ. Σαραντόπουλο Γεώργιο καθώς και τον Ιεροδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως κ.  Σμέρο Βασίλειο.

Η Ηλειακή Αντιπροσωπεία όπως επίσης και ο Πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Τσαμίχας, θα ενημερώσουν  τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τις κοινές δράσεις  στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού  προγράμματος CERV , που είναι δομημένο στο θέμα «Magna Graecia», αλλά συγχρόνως και για τη δυνατότητα υποβολής προτάσεων, για ένταξη στα ευρωπαϊκά προγράμματα MED, NEXT MED, HORIZON, ADRION καθώς και σε άλλα διασυνοριακά προγράμματα, μεταξύ του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου, των Δήμων Πύργου Ηλείας, Ανδραβίδας Κυλλήνης και Αρχαίας Ολυμπίας, από κοινού με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.

 Αναλυτικά το πρόγραμμα της συναντήσεως με την Α.Θ.Π. Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο είναι το κάτωθι:

Σάββατο 02/03/2024:

Συνάντηση της Ηλειακής Αντιπροσωπείας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη με τα εξής θέματα:

1ο Θέμα: Ενημέρωση για την από κοινού προετοιμασία υποβολής προτάσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα MED, ΝEXT MED, HORIZON, ADRIONκαθώς και σε άλλα διασυνοριακά προγράμματα από τους Δήμους Πύργου, Ανδραβίδας Κυλλήνης και Αρχαίας Ολυμπίας, το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο , την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών.

2ο Θέμα: Ενημέρωση για τις κοινές δράσεις (ευρωπαϊκό πρόγραμμα CERV) , που θα αρχίσουν να υλοποιούνται στην Ηλεία από τις 18/09/2024 έως και τις 22/09/2024 και αντίστοιχα στην Νότια Ιταλία τον Μάιο του 2025.

3ο Θέμα: Ενημέρωση για την επίσκεψη της Ηλειακής και Ιταλικής αντιπροσωπείας στο Βατικανό, στις 06/10/2024 έως και 08/10/2024, στο πλαίσιο της κοινής πορείας – συνεργασίας των δύο πλευρών.

Κυριακή 03/03/2024

Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου και συμπροσευχομένου του Οικουμενικού Πατριάρχη παρουσία της Ηλειακής Αντιπροσωπείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00