Αρχική » Στον Δήμαρχο Πύργου οι καθηγητές του Θερινού Σχολείου «Ήρων»

Στον Δήμαρχο Πύργου οι καθηγητές του Θερινού Σχολείου «Ήρων»

από Maria Petroutsa

Την Ακαδημαϊκή κοινότητα του 3ου Θερινού Σχολείου «Ήρων» που διεξάγεται αυτό το διάστημα στον Πύργο, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.
Συγκεκριμένα, ο κ. Αντωνακόπουλος είχε μια εκτενή και ενδιαφέρουσα συζήτηση με το τον Δρ. Γεώργιο Βελντέ, Δ/ντή του HERON LAB / Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής τον κ. Αλέξανδρο Νίντο, Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του Παν/μίου Ιωαννίνων και τον κ. Ευθύμιο Ζέρβα, Καθηγητή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου/Διευθυντής Μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο καθηγητές-προσκεκλημένοι του Θερινού σχολείου στον Πύργο, είναι διακεκριμένοι με σημαντικό αποτύπωμα ακόμη και στη διεθνή επιστημονική κοινότητα με πολλές συνεργασίες και ερευνητική δραστηριότητα.

  • Το 3ο θερινό σχολείο «Ήρων» με θέμα «Διαστημική τεχνολογία και οι επιπτώσεις της στη ζωή μας» ολοκληρώνεται την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023 με την εκπαιδευτική εκδρομή στο Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών «Θερμοπύλαι» του ΟΤΕ στη Σκάρφεια Φθιώτιδας. Η δράση συνδιοργανώνεται από το Ερευνητικό Εργαστήριο Υψηλών Συχνοτήτων, Μεταϋλικών και μη Γραμμικών Κυμάτων (HERON LAB) του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Δήμο Πύργου.
    Οι 25 μαθητές που παίρνουν μέρος μαθαίνουν για το για το διάστημα και τις τεχνολογίες που αναπτύσσονται και σκοπός του θερινού σχολείου «Ήρων» είναι να τους εμπνεύσει και να τους παρακινήσει ώστε να αναζητούν τη γνώση και να χρησιμοποιούν τον τρόπο σκέψης της Φυσικής στη ζωή τους.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Επιπλέον διοργανώνονται δύο εκδηλώσεις για όλους τους συμπολίτες μας συμβάλλοντας στη διάχυση της επιστημονικής γνώσης αλλά και στην ορθή ενημέρωση τους για τις εφαρμογές της Φυσικής που συναντούν στην καθημερινότητά τους.
Απόψε, Τετάρτη 30 Αυγούστου, από τις 21:00, θα πραγματοποιηθεί βραδιά αστρονομίας & παρατήρησης στο Πολιτιστικό Κέντρο Κούβελου, με χρήση των οπτικών τηλεσκοπίων του HERON LAB και του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας (Σ.Ε.Α.Φ) και ταυτόχρονα σύνδεση και παρατήρηση σε πραγματικό χρόνο με το τηλεσκόπιο του Κακογιάννειου Αστεροσκοπείου Υπάτης.
Την Πέμπτη 31 Αυγούστου, στις 20:30, θα γίνει ομιλία με θέμα «Η Ακτινοβολία των Κεραιών» στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου από τον Δρ. Γεώργιο Βελντέ, Δ/ντή του HERON LAB / Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00