Αρχική » Στην τελική ευθεία για το έργο «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις»

  • Παρεμβάσεις σε Γούμερο, Μυρτιά-Άγιο Ηλία και Χανάκια

Ένα βήμα πριν την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» προϋπολογισμού 734.980,41 ευρώ βρίσκεται ο Δήμος Πύργου.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενέκρινε το φάκελο του προσυμβατικού ελέγχου και πλέον το μόνο που απομένει για την υπογραφή της σύμβασης είναι η έκδοση της εγγυητικής από την ανάδοχο εταιρεία. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 5 Σεπτεμβρίου. Ήδη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πύργου έχει αποστείλει προς την ανάδοχο εταιρεία «Κατασκευαστική Α.Ε.» την ανάλογη πρόσκληση.

 * Τα σημεία που θα γίνουν οι παρεμβάσεις χωματουργικών εργασιών και τσιμεντοστρώσεων εξυπηρετούν τόσο την πρόσβαση σε αγροτικές καλλιέργειες, όσο και τον αναπτυσσόμενο δευτερογενή τομέα της περιοχής που εμφανίζει εξαγωγική δραστηριότητα.  Για το λόγο αυτό, επελέγησαν αγροτικοί δρόμοι που εξυπηρετούν μονάδες που επεξεργάζονται, μεταποιούν, συσκευάζουν και εξάγουν τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα της περιοχής, όπως:

-Ο αγροτικός δρόμος που οδηγεί στο οξοποιία της ΕΓΚΡΕ, στην αγροτική περιοχή Χανακίων.

-Ο αγροτικός δρόμος που οδηγεί στο συσκευαστήριο βιολογικών προϊόντων «Λαμπρόπουλος» στην αγροτική περιοχή Μυρτιάς – Αγ. Ηλία.

– Ο αγροτικός δρόμος που οδηγεί στη μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων «Θεοδωρόπουλου» στην αγροτική περιοχή Γουμέρου.

Ενίσχυση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα

Για ένα έργο που συμβάλλει τα μέγιστα στην ενίσχυση των παραγωγικών μονάδων κι επίσης θα συμβάλλει ουσιαστικά στην επιχειρηματικότητα του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, κάνει λόγο ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο οποίος δηλώνει:

«Τα οφέλη από τις εν λόγω παρεμβάσεις είναι πολλαπλά. Η βελτίωση της προσβασιμότητας, αναμένεται να αυξήσει και τους ρυθμούς παραγωγής και εξαγωγών των μονάδων, γεγονός που ενδεχομένως να δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας ώστε να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση. Οι δευτερογενείς μονάδες μετατρέπονται σε τουριστικούς προορισμούς μέσω αγροτουριστικών προγραμμάτων ενώ καθίστανται πλέον επισκέψιμες από σχολικές μονάδες. Το επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο της κάθε μονάδας θα λειτουργήσει ως παράδειγμα προς μίμηση τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα περιβάλλον φιλικό προς τις επενδύσεις στον δευτερογενή τομέα, με οφέλη που θα φανούν στην άμεση οικονομία της περιοχής».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00