Αρχική » Ημερίδα για το πολιτιστικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον Πύργο

Ημερίδα για το πολιτιστικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον Πύργο

από Maria Petroutsa

  • Παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου
  • Δευτέρα 4/9/2023 στην Π.Ε. Ηλείας

Το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, ο αρχαιότερος ερευνητικός, επιστημονικός και εκπαιδευτικός φορέας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σε συνδιοργάνωση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κων/πολεως, την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης, τους Δήμους Πύργου, Ανδραβίδας – Κυλλήνης, τα Φροντιστήρια Βιωσιμότητας Δήμου Νεαπόλεως-Συκεών, Νοτίου Πηλίου, Πύργου και Ανδραβίδας- Κυλλήνης καθώς και τους Φίλους της Φύσης Θεσσαλονίκης, διοργανώνει στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ηλεία, ημερίδα με τίτλο:

“Η κοινή αειφόρος συνθήκη στο φυσικό και αστικό περιβάλλον-

Εκφάνσεις του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου”. Η ημερίδα θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρες 10.30-12.45 στο Συνεδριακό Κέντρο στην Π.Ε. Ηλείας.

Μέσα από τα εκπονούμενα από σχολικές μονάδες της περιοχής της ιστορικής Ηλείας, εγκεκριμένα από το Ι.Ε.Π, Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Π.Ι.Π.Μ. και την ενεργή, ποικιλόμορφη στήριξη και συνεργασία του Ιδρύματος του καινοτόμου θεσμού των Φροντιστηρίων Βιωσιμότητας καταδεικνύεται περίτρανα πως η αειφόρος και βιώσιμη προσέγγιση της βιοτής του εκάστοτε τόπου, όχι μόνο της Ηλείας, συνάδει πλήρως με την επί αιώνες ζώσα Θεολογία που επιζητά και μάχεται για την αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με το σύμπαντα κόσμο, προβάλλοντας με τον πιο διαδραστικό και βιωματικό τρόπο την οικολογική ενσυναίσθηση, την πολιτιστική ανάταση και τις υγιείς διανθρώπινες σχέσεις με την αποδοχή του διαφορετικού από όπου και αν προέρχεται, προτάσσοντας το χώρο της Εκπαίδευσης ως μετακενωτή και διαμορφωτή της επικράτησης των βασικών αξιών και επιταγών της ΜτΧΕ ανά τους αιώνες.

Την κεντρική ομιλία θα εκφωνήσει ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της ημερίδας τόσο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και από το κανάλι Youtube των Δήμων Πύργου και Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00