Αρχική » Στην Ανδραβίδα: Ο Σύλλογος «Η ΕΣΤΙΑ» απέδωσε φόρο τιμής στους ήρωες του ’21

Στην Ανδραβίδα: Ο Σύλλογος «Η ΕΣΤΙΑ» απέδωσε φόρο τιμής στους ήρωες του ’21

από Maria Petroutsa

Σε μία εξαιρετική εκδήλωση που διοργανώθηκε το βράδυ της Κυριακής 24 Μαρτίου, στην πλατεία Αγίας Σοφίας Ανδραβίδας, ο Σύλλογος Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας «Η ΕΣΤΙΑ», απέδωσε φόρο τιμής στους ήρωες του ’21.

Ο λόγος για την εκδήλωση/αφιέρωμα «Στιγμές της Επανάστασης του ‘21», που διοργανώθηκε για 10η χρονιά, με σκοπό την αναβίωση στιγμών της Ελληνικής Επανάστασης που σημάδεψε την ιστορία μας και θα μας ακολουθεί για πάντα.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν παραδοσιακοί χοροί όπου συμμετείχαν επίσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάρδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Κάστρου, ο Λαογραφικός Σύλλογος Ανδραβίδας «Ο ΜΩΡΙΑΣ», ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μυρσίνης «Ο ΔΑΦΝΙΣ», ενώ έλαβε μέρος με άλογα και ιππείς και ο Όμιλος Φίλιππων Ανδραβίδας «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ».

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας στον σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, τόνισε πως «η θυσία των αγωνιστών του ’21 αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα αγωνιστικότητας, φιλοπατρίας και απαράμιλλου ηρωισμού, που πρέπει να μας εμπνεύσει όλους, ώστε να συνεχίσουμε να δίνουμε τις μάχες της δικής μας εποχής, έχοντας ως πυξίδα τις αξίες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00