Αρχική » Με τη λαμπρότητα που αρμόζει στην ημέρα, γιόρτασε ο Δήμος Ήλιδας την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στην Αμαλιάδα

Με τη λαμπρότητα που αρμόζει στην ημέρα, γιόρτασε ο Δήμος Ήλιδας την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στην Αμαλιάδα

από Maria Petroutsa

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια, ο Δήμος Ήλιδας γιόρτασε στην Αμαλιάδα την επέτειο εθνική μας Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου του 1821.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις φετινές εκδηλώσεις, με τους μαθητές της πόλης και τα μέλη των παραδοσιακών  συλλόγων να δίνουν το “παρών” στη μεγάλη παρέλαση και να καταχειροκροτούνται από όλους.

Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, με τους σημαιοφόρους των σχολείων να σηκώνουν τις ελληνικές σημαίες ψηλά και μέσαστην εκκλησία.

Στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων, με τον δικηγόρο του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας κ. Αλέξανδρο Παναγιωτόπουλο να εκφωνεί τον πανηγυρικό της ημέρας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τις αρχές του τόπου, καθώς και τους εκπροσώπους των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Λίγο μετά ξεκίνησε η μεγάλη παρέλαση στις οδούς Καλαβρύτων και Φιλικής Εταιρείας, με αφετηρία -όπως κάθε χρόνο- το 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας και τερματισμό την οδό Κολοκοτρώνη.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο γραμματέας του τομέα περιβάλλοντος και κλιματικής Αλλαγής της νέας δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σούλης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00