Αρχική » Σε 9 μήνες οι εκλογές

Σε 9 μήνες οι εκλογές

από Άκης Χουζούρης

Μετά τη ρήση του Πρωθυπουργού ότι σε 9 μήνες θα γίνουν εκλογές, πηγαίνετε για μπάνια δεν κάνω ούτε ανασχηματισμό, κλείνει άλλο ένα επεισόδιο της σαπουνόπερας των κυρίαρχων ΜΜΕ και των μεγάλων παραγόντων που ζητούσαν πρόωρες εκλογές ήδη από την Άνοιξη του 2022.
Η πρόθεση και ο σχεδιασμός είναι Μάιος του 2023 οι πρώτες εκλογές με απλή αναλογική τον Ιούλιο οι δεύτερες με το νέο νόμο και αν χρειαστεί θα γίνουν οι τρίτες εκλογές στις 8 Οκτωβρίου 2023 μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Όλο το χρονικό πλαίσιο εκτυλίσσεται το Καλοκαίρι του 2023, μακριά από μνημόνια και Κορωνοιους, θα έχουν γίνει εκλογές στην Τουρκία ( επομένως δεν θα έχουμε θερμό Καλοκαίρι στο Αιγαίο) και θα υπάρχει η ψυχολογική ανάταση στον κόσμο. Παράλληλα η Νέα Δημοκρατία θα έχει ολοκληρώσει το έργο της νομοθετικά ( Υγεία, Παιδεία, Ασφαλιστικό ) και θα έχει ολοκληρωθεί η επάνοδος σε επενδυτική βαθμίδα της χώρας (κανονικότητα δανεισμού μετά από 12 χρόνια).
Επίσης η Νέα Δημοκρατία έχει πληθώρα στελεχών και μηχανισμών και θα τους χρησιμοποιήσει σε όλες τις μάχες των εκλογών με συνεργασία και αλληλοσυμπλήρωση έτσι ώστε να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι περιφερειάρχες με τους δημάρχους και τους Βουλευτές θα κάνουν μέτωπο νίκης εναντίον των υπολοίπων. Μ’ αυτήν την αφήγηση η ΝΔ θα συσπειρώσει γύρω της όλον το κόσμο του 2019, που σε διάστημα 1,5 μήνα η ΝΔ τα πήρε σχεδόν όλα.
Από την άλλη πλευρά επειδή θα γίνουν πρώτα οι Βουλευτικές εκλογές με απλή αναλογική ενέχει τον κίνδυνο ατυχήματος αν ο ΣΥΡΙΖΑ κόψει πρώτος το νήμα έστω και με μια ψήφο. Τότε θα μπορέσει να γίνει κυβέρνηση; Τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ;
Ίσως είναι η πρώτη φορά που τα πρόσωπα στις λίστες των κομμάτων να παίξουν το πιο σημαντικό ρόλο. Κάθε προσωπικότητα, κάθε κοινωνική συμμαχία θα παίξει ρόλο για τον μαραθώνιο, που έχει δρομολογηθεί από τον Κυριάκο Μητσοτακη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00