Σε προτεραιότητα για το Δήμο Ήλιδας τα θέματα προσβασιμότητας των ΑμεΑ – Πρώτη συνάντηση με το Σωματείο Παραπληγικών & Κινητικά Ανάπηρων Ηλείας

Με τον πρόεδρο του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Ανάπηρων Νομού Ηλείας κ. Γιώργο Παπανικολόπουλο συναντήθηκε στο γραφείο του στο Συνεδριακό Κέντρο της Σοχιάς στην Αμαλιάδα, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, παρουσία των Αντιδημάρχων: Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης, Ηλεκτροφωτισμού και Ποιότητας Ζωής κ. Ντίνο Τρικόγια και Τεχνικών Έργων, Υποδομών, Πολιτικής Προστασίας και Υδάτινων Πόρων κ. Κώστα Τσεριώνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές συζήτησαν όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι άνθρωποι με αναπηρία εντός του Δήμου Ήλιδας, αλλά και τις βελτιωτικές κινήσεις που μπορούν να γίνουν άμεσα από πλευράς Δημοτικής αρχής.

Ως πρώτιστη ενέργεια κρίθηκε η αποκατάσταση της ειδικής σήμανσης και των χρωματιστών θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ, εντός της πόλεως της Αμαλιάδας, όπου τα τελευταία χρόνια παρέμειναν εγκαταλειμμένες.

Μάλιστα, χωροθετήθηκαν οι 15 θέσεις εντός Αμαλιάδας που θα δημιουργηθούν από την αρχή, αρκετές εκ των οποίων είναι νέες θέσεις σε σημεία που έχουν αιτηθεί τα μέλη του συλλόγου.

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για πρόσβαση των ΑμεΑ σε σημεία της Αμαλιάδας όπου παρατηρούνται προβλήματα, αλλά και σε δημόσια κτήρια που δεν έχουν τις απαραίτητες ράμπες.

Άλλωστε, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και στην προηγούμενη θητεία του είχε αγαστή συνεργασία με το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Ανάπηρων Νομού Ηλείας και τους εκπροσώπους του, όπου έπειτα από αίτημά τους το 2017 κατάφερε να εγκαταστήσει το πρώτο ειδικό μηχάνημα πρόσβασης στη θάλασσα τύπου «Seatrac», που τοποθετήθηκε στην παραλία της Κουρούτας το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς.

Στόχος της Δημοτικής αρχής είναι να μετατραπεί ο Δήμος Ήλιδας μέσα στα επόμενα χρόνια, σε έναν φιλόξενο και προσβάσιμο δήμο, που θα αποτελεί πρότυπο για τη χώρα μας σε σχέση με τα άτομα με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα.

Related posts

Ο Δήμος Ήλιδας αποχαιρετά τον ιστορικό αρχηγό του Αστέρα Αμαλιάδας Κώστα Σταυρούλια

Διονύσης Καλαματιανός: «Ολοκληρωμένη πρόταση στήριξης για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγροτικό κόσμο»

Το τελικό πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αμαλιάδας που διεξάγεται από 10 έως 12 Μαΐου στο Πολυχώρο Πολιτισμού