Αρχική » Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης και οδικής ασφάλειας

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης και οδικής ασφάλειας

από Maria Petroutsa


ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ Β. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΛΟΓΓΟ, ΚΑΣΤΡΟ ΚΥΛΛΗΝΗΣ, ΧΑΒΑΡΙ

*Ταυτόχρονες παρεμβάσεις σε περισσότερους από τρεις πολυσύχναστους οδικούς άξονες, σε ολόκληρη την Π.Ε. Ηλείας

Το Λόγγο του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, το Κάστρο Κυλλήνης και το Χάβαρι του Δήμου Ήλιδας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά και να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών, στο πλαίσιο του σημαντικού έργου συντήρησης.
Οι εργασίες, στην παρούσα φάση, εκτελούνται ταυτόχρονα σε τμήματα τριών πολυσύχναστων οδικών αξόνων και αποτελούν συνέχεια του προγράμματος διευρυμένων παρεμβάσεων που πραγματοποιεί η ΠΔΕ, απ’ άκρη σ’ άκρη της Π.Ε. Ηλείας, για τη συντήρηση, αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας που παρουσιάζει το επαρχιακό δίκτυο. Πρόκειται για οδικούς άξονες οι οποίοι είχαν να συντηρηθούν αρκετά χρόνια και παρουσίαζαν φθορές και σημαντικά προβλήματα, τα οποία επιλύονται με το συγκεκριμένο έργο.


Ταυτόχρονες εργασίες σε πολυσύχναστους οδικούς άξονες
Επισκεπτόμενος το οδικό τμήμα Χρυσοχώρι – Λόγγο – Βρεστό, το οποίο ενώνει τους δήμους Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων , ο κ. Αντιπεριφερειάρχης παρακολούθησε από κοντά τις εκτελούμενες εργασίες (καθαρισμούς τάφρους και ερεισμάτων, αποκαταστάσεις) και ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας και από τον επιβλέπονται Μηχανικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ηλείας Γιάννη Χριστοδουλόπουλο για την πορεία αυτών καθώς και για τις εργασίες που θα ακολουθήσουν (τμηματικές τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις) σε προβληματικά σημεία, σε συνολικό μήκος 2,5 χιλιομέτρων του εν λόγω οδικού άξονα. Με την ολοκλήρωση τους θα βελτιωθεί σημαντικά η προσβασιμότητα, η οδική ασφάλεια και καθημερινότητα των κατοίκων στις παραπάνω Τ.Κ και οικισμούς.


Ο κ.Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε και την περιοχή του Κάστρου Κυλλήνης όπου και ενημερώθηκε, μαζί με τον πρόεδρο της Τ.Κ Γιώργο Βόσσο από τον ίδιο επιβλέποντα Μηχανικό για την ασφαλτόστρωση σε τμήμα 800 και πλέον μέτρων στον δρόμο από το Λιμάνι της Κυλλήνης προς Κάστρο, ο οποίος λόγω και του τουριστικού χαρακτήρα της περιοχής και του Κάστρου Χλεμουτσίου, παρουσιάζει αυξημένη κίνηση, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Αντίστοιχες παρεμβάσεις και εργασίες – αποκαταστάσεις, τμηματικές ασφαλτοστρώσεις, καθαρισμούς τάφρων και ερεισμάτων εκατέρωθεν της οδού – βρίσκονται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες και στο τμήμα Χάβαρι – Παλαιό Χάβαρι – Χαβαρόβρυση, του Δήμου Ήλιδας, σε μήκος 3 περίπου χιλιομέτρων.
Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν – στα τρία παραπάνω τμήματα – με διαγράμμιση και σήμανση, όπου απαιτείται, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες εργασίες σήμανσης (κάθετης και οριζόντιας) πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες και σε άλλους οδικούς άξονες σε όλη την Π.Ε. Ηλείας, στους οποίους οι εργασίες ασφαλτοστρώσεων και καθαρισμού έχουν εκτελεστεί τις προηγούμενες ημέρες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00