Αρχική » Σε αυξημένη ετοιμότητα ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας

από Maria Petroutsa

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΟΠΠ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

   Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε. Ηλείας, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που συγκλήθηκε εκτάκτως σήμερα, Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023, από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, με αφορμή τον πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (Κατηγορία 4) που προβλέπει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και για αύριο, Τρίτη 22 Αυγούστου 2023.

   Στην σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Γιαννόπουλο, που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, συμμετείχαν ο Διοικητής των Π.Υ. Ηλείας Βασίλης Σολδάτος και ο Διοικητής της Π.Υ. Πύργου Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Γιώργος Σωτηρόπουλος, ο Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Παρασκευάς Κατσιλίδης, ο εκπρόσωπος του Λιμενάρχη Κατακόλου Νικόλαος Ζαφειρόπουλος, η Διευθύντρια Δασών Ν. Ηλείας Αγγελική Τσάκωνα, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ηλείας Κων/νος Μπαλκάμος, ο Προϊστάμενος Δομών-Περιβάλλοντος Δ/νσης Τεχνικών Έργων  Φώτης Χριστοδουλόπουλος και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ασημίνα Χαλικιά, οι εκπρόσωποι του Τομέα Πύργου του ΕΚΑΒ  και του Περιφ. Τμήματος Πύργου Ε.Ε.Σ Νίκος Σμαρνάκης και Παναγιώτης Γεωργακόπουλος αντίστοιχα, Αξιωματικοί του Π.Σ. και στελέχη του Τμ. Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας.

   Έγινε σύντομη ενημέρωση των ενεργειών στις οποίες έχουν προβεί όλες οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την αυξημένη ετοιμότητα στην οποία βρίσκεται ήδη ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση πιθανού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς. Ενδεικτικά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία πραγματοποιεί αυξημένες περιπολίες, κάτι που ζητήθηκε να γίνει και από τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, για όλες τις ημέρες κατά τις οποίες θα υπάρχει πρόβλεψη για υψηλό/πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, ενώ στις εγκαταστάσεις της ΣΕΤΤΗΛ φιλοξενείται ήδη Πεζοπόρο Τμήμα του Π.Σ. για άμεση επέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί.  Από την πλευρά της Π.Ε. Ηλείας, όπως εξήγησε και ο κ.Γιαννόπουλος, σε ετοιμότητα βρίσκονται οι ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργων και υδροφόρων, έχει υπάρξει και τηλεφωνική επικοινωνία με όλους τους Δήμους για τις δικές τους ενέργειες καθώς και των αντίστοιχων τμημάτων Πολ. Προστασίας. Ιδιαίτερες οδηγίες και αυξημένη προσοχή υπάρχει επίσης για τους χώρους παραμονής ή και συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού πολιτών/παιδιών (κατασκηνώσεις, συναυλιακούς χώρους και θέατρα) για την άμεση και ασφαλή εκκένωσή τους σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

   Παράλληλα, για πολλοστή φορά ο κ.Αντιπεριφερειάρχης, τόνισε την ανάγκη για επαγρύπνηση και των πολιτών, για αποφυγή εργασιών και ενεργειών οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά (καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α) αλλά και για εφαρμογή της οδηγίας περί απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές.

   Τέλους, απευθύνεται έκκληση στους πολίτες, σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες Αρχές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00