Αρχική » Σειρά σημαντικών επαφών ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας

Σειρά σημαντικών επαφών ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας

από Maria Petroutsa

Επί τάπητος κομβικά ζητήματα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Σειρά σημαντικών επαφών με κυβερνητικά στελέχη είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, όπου τέθηκαν επί τάπητος κομβικά ζητήματα του Δήμου.

Ο Δήμαρχος συναντήθηκε αρχικά με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη.  Στην Υπουργό ετέθη από πλευράς Δημάρχου η ένταξη όλων των Δημοτικών Σχολείων  του Δήμου μας στον θεσμό των Σχολικών Γευμάτων.  Η Υπουργός απάντησε πως θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου μας να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Στη συνέχεια ο κ. Λέντζας είχε συνάντηση με τον νέο Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτή Ηλείας κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο. Ο Δήμαρχος ευχήθηκε αρχικά στον κ. Νικολακόπουλο καλή και γόνιμη θητεία στα νέα του καθήκοντα. Ακολούθως, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το νέο Αστυνομικό Τμήμα των Λεχαινών, ενώ ο Δήμαρχος έθεσε στον Υφυπουργό το θέμα ανέγερσης νέου Αστυνομικού Τμήματος και στη Βάρδα με παραχώρηση δωρεάν οικοπέδου από τον Δήμο στην Ελληνική Αστυνομία. Παράλληλα, συζητήθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των Αστυνομικών Τμημάτων με προσωπικό, προκειμένου να αναπτυχθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, με τα ζητήματα οργάνωσης των ΟΤΑ να βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης. Επιπροσθέτως, ο Γιάννης Λέντζας έθεσε και το ζήτημα λειτουργίας προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, προκειμένου οι υπάλληλοι του προγράμματος να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Δήμο μας.

Τέλος, ο Δήμαρχος είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιάννη Κατσαρό. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν για την άμεση λειτουργία της αίθουσας πληροφορικής στο νέο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Μανολάδας, με την εγκατάσταση 12 ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και την λειτουργία των διαδραστικών πινάκων.  Επίσης, ο Γιάννης Λέντζας ζήτησε την αποστολή 4 κοντέινερ για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών σε σχολικές μονάδες του Δήμου, όπως το ΕΠΑΛ Λεχαινών.

Τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης συνόδευσε στις συναντήσεις του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας Διονύσης Κεκάτος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00