Αρχική » ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ

ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ

από Maria Petroutsa


Ν. Κοροβέσης: «Έργο που περίμεναν χρόνια οι συμπατριώτες μου γίνεται πραγματικότητα!»

  • Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Aντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού που ασχολήθηκε προσωπικά με το θέμα
    Σάρκα και οστά ετοιμάζεται να λάβει ένα εμβληματικό αλλά και ταυτόχρονα ουσιαστικό έργο που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Νέας Φιγαλείας και θα αλλάξει άρδην την εικόνα της περιοχής.
    Ειδικότερα, μετά την πρόταση υποβολής του έργου στην ΣΑΕΠ 401 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2023, η ΠΔΕ χρηματοδοτεί το Δήμο Ζαχάρως με 200 χιλιάδες ευρώ για την “Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων στο κέντρο του οικισμού της Νέας Φιγαλείας’’.
    Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο και την εγκεκριμένη μελέτη που το συνοδεύει, το έργο αφορά στη διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων (τμήμα του κεντρικού οδικού δικτύου και μικρής πλατείας) και στην ανακαίνιση της υπάρχουσας γειτονικής πλατείας στο κέντρο του οικισμού της νέας Φιγαλείας και πιο συγκεκριμένα στην ανάπλαση των πεζοδρομίων, στην βελτίωση του φωτισμού και στην προσθήκη πράσινου στην πλατεία και στο κεντρικό δρόμο του οικισμού. Οι εργασίες που προτείνονται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου είναι:
    Η ανακατασκευή και κάλυψη των επιφανειών των οδοστρωμάτων,
    η διαμόρφωση στο υπάρχον μικρό πλάτωμα μπροστά από το δημοτικό κτίριο ώστε να λάβει χαρακτηριστικά υπαίθριου καθιστικού και
    η ανακαίνιση της υπάρχουσας γειτονικής πλατείας.
    Σε δηλώσεις του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης που ασχολήθηκε προσωπικά με το θέμα εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συγκεκριμένη εξέλιξη τονίζοντας τα ακόλουθα:
    «Ένα έργο που περίμεναν χρόνια οι συμπατριώτες μου στη Νέα Φιγαλεία, παίρνει σάρκα και οστά! Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδοτεί το Δήμο Ζαχάρως με 200.000 ευρώ για την διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων στο κέντρο του οικισμού της περιοχής. Το είπαμε, το κάναμε μέσα σε μόλις 4 χρόνια. Αποδεικνύουμε για μια ακόμα φορά πως είμαστε έμπρακτα δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και στις ανάγκες τους. Ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία το Δήμαρχο Ζαχάρως».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00