Αρχική » ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ‘’Αναγκαία για το ΕΣΥ η ένταξη των συμβασιούχων των ΚΟΜΥ στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας’’

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ‘’Αναγκαία για το ΕΣΥ η ένταξη των συμβασιούχων των ΚΟΜΥ στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας’’

από Maria Petroutsa


Την ένταξη των 1.047 συμβασιούχων των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ στο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ζητούν με ερώτηση που κατάθεσαν στη Βουλή ο Μιχάλης Κατρίνης και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, καλώντας τον υπουργό Υγείας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη να απαντήσει ποιος είναι ο προγραμματισμός και ο τρόπος για την απορρόφησή τους.
Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για πλήρη αξιοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων, το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει προβεί σε καμία σχετική ενέργεια, ούτε έχει λάβει κάποια μέριμνα για την ανανέωση των συγκεκριμένων συμβάσεων που λήγουν στις 30/11/2023, τη στιγμή μάλιστα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας παραμένει εξαιρετικά υποστελεχωμένο.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης και οι άλλοι βουλευτές επισημαίνουν, ότι πρόκειται για προσωπικό που επί τριάμισι χρόνια βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, πραγματοποιώντας δειγματοληψίες σε όλη την χώρα σε εξαιρετικά δύσκολες εργασιακές συνθήκες και απέκτησε πολύτιμη εμπειρία συμβάλλοντας καθοριστικά στην επιδημιολογική επιτήρηση του κορωνοιού, στην διερεύνηση συρροών, στον εμβολιασμό ευπαθών ομάδων, στην εργαστηριακή ανάλυση δειγμάτων και στους κατ’ οίκον εμβολιασμούς σε συνεργασία με τις αντίστοιχες ΥΠΕ και τα Κέντρα Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Στην ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας τονίζεται ιδιαίτερα ότι η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ξεκινάει από την ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, της οποίας βασική δομή αποτελούν σήμερα οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, που και σήμερα δηλώνουν την παρουσία τους στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, συμβάλλοντας στην προστασία της υγείας των πολιτών και στην αντιμετώπιση των κινδύνων για τη Δημόσια Υγεία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00