Αρχική » Προς δημοσίευση-Νίκος Κοροβέσης: Στο επίκεντρο τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου

Προς δημοσίευση-Νίκος Κοροβέσης: Στο επίκεντρο τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου

από Maria Petroutsa


• ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΡΑΤΑΚΟ
Την ευκαιρία να συζητήσει θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους και όχι μόνο, είχε ο αντιπεριφέρειαρχης Πολιτισμού και Τουρισμού της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Κοροβέσης με τον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Στρατάκο.


Στο γεύμα που παρέθεσε ο κ. Κοροβέσης στους δύο άνδρες στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Γραμματικό Αττικής, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν την δεδομένη χρονική στιγμή οι αγρότες της Ηλείας όπως η ακαρπία στην ελιά και η ανάγκη ασφαλιστικής ένταξης της στον ΕΛΓΑ, η τιμή της σταφίδας και το θέμα που έχει προκύψει με την μείωση της βασικής ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ο Νίκος Κοροβέσης ζήτησε από τον υπουργό και τον γενικό γραμματέα να επιστήσουν την προσοχή τους στα ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα με τους κ.κ. Βορίδη και Στρατάκο να δεσμεύονται πως θα μεριμνήσουν γι’ αυτά και πως πολύ σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις.
«Είχαμε μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη και τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Στρατάκο για τα θέματα που αφορούν το σύνολο του αγροτικού κόσμου της Ηλείας, που για μένα ήταν και παραμένει προτεραιότητα μιας και ο πρωτογενής τομέας στον νομό είναι μια από τις κύριες πηγές εσόδων αλλά και απασχόλησης για τους Ηλείους πολίτες. Τόνισα την ανάγκη η συνεργασία μας να γίνει ακόμα πιο στενή προκειμένου ο καθένας από την πλευρά του να προσπαθήσει να δώσει λύσεις και από αμφότερους, έλαβα την δέσμευση πως θα ενσκήψουν με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα προβλήματα», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00