Αρχική » Πού το πάει η παράταξη Ήλιδα νέα εποχή; «Εκλογή από την παράταξη η μόνη λύση για το 2023»

Πού το πάει η παράταξη Ήλιδα νέα εποχή; «Εκλογή από την παράταξη η μόνη λύση για το 2023»

από Άκης Χουζούρης

Η παράταξη του Γιάννη Λυμπέρη βρίσκεται σε ουσιαστικό σταυροδρόμι. Ένα σταυροδρόμι που μπορεί να φτάσει στην καταστροφή, όμως υπάρχει ο δρόμος που στρίβει στη νέα εποχή του Δήμου Ηλιδας το 2030.

Και εξηγούμαι: Αν η παράταξη αυτή πάει έτσι όπως είναι σήμερα στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, τότε δεν μπει στο δεύτερο γύρο. Είναι τεράστια η διάβρωση μεταξύ της κοινωνίας της Αμαλιάδας και του Δημάρχου, που οτιδήποτε και να γίνει δεν θα μπορέσει να ξαναπεισει όπως το 2019. Τότε υπήρχαν 3 δυναμικές που ο Γιάννης Λυμπερης εκμεταλλεύτηκε. Η πρόσφατη διοίκηση Χριστοδουλοπουλου, η άνοδος των Αντί – ΣΥΡΙΖΑ πασοκογενων και ο Ανδρέας Παπαδακος. Τώρα; Σήμερα; Αύριο, σε ενάμιση χρόνο; Και οι τρεις δυναμικές δεν ευνοούν τον Δήμαρχο που βγαίνει από το 1998.
Αν λοιπόν η παράταξη και οι άνθρωποι της έχουν πολιτικό μέλλον, τότε πρέπει να πάρουν σκληρές και γρήγορες αποφάσεις. Δεν μπορεί να ξαναχαθει άλλο στέλεχος όπως ο Χρήστος Νικολοπουλος. Δεν γίνεται να μην ψηφίζουν ή να συμμετέχουν σε αποφάσεις του Δήμου, ο Θανάσης Φουντας, ο Αντώνης Πατρινός, και να μην είναι πρωταγωνιστής δράσεων ο Ανδρέας Παπαδακος. Δεν γίνεται.

Γι’ αυτό ο Δήμαρχος κ. Γιαννης Λυμπερης ως κύριος θα πρέπει να κρατήσει την υπόσχεση του. «Να μην ξαναβάλει στις εκλογές του 2023». Έχει πει από το 2019 ότι θα ήταν η τελευταία του φορά που κατεβαίνει για να διορθώσει την 5ετια απραξίας Χριστοδουλοπουλου. Πρέπει να τηρήσει την υπόσχεση του, στα στελέχη που τον στήριξαν τότε σε πολύ δύσκολες εποχές για τον ίδιο.
Απο την άλλη υπάρχει η Δημοκρατική διέξοδος της εσωκομματικής διαδικασίας της παράταξης. Να βγει από την παράταξη ο νέος υποψήφιος. Και εκεί όποιος θέλει μπορεί να κατέβει και να επανασυσπειρώσει μια παράταξη, που έχει πολλά να δώσει αφού έχει πολλά και αξιόλογα στελέχη και ανθρώπους.

Αν επιλέγει στο σταυροδρόμι η καθυστέρηση ή η εμμονή «να κατέβω και δεν με νοιάζει με ποιους», τότε η παράταξη Ηλιδα Νέα εποχή θα καταγράψει το χειρότερο αποτέλεσμα και ο Δήμαρχος των 5 θητειών θα αποσυρθεί ηττημένος και ταπεινωμένος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00