Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός: «Υποβαθμίζουν τις φορολογικές υπηρεσίες και ταλαιπωρούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Ηλείας»

Διονύσης Καλαματιανός: «Υποβαθμίζουν τις φορολογικές υπηρεσίες και ταλαιπωρούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Ηλείας»

από Άκης Χουζούρης

Στη Βουλή φέρνει ο Διονύσης Καλαματιανός την περαιτέρω συρρίκνωση των φορολογικών υπηρεσιών στο νομό μας. Ο Ηλείος Βουλευτής και αναπλ. Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, επισημαίνοντας τις ελλείψεις και την υποστελέχωση των Δ.Ο.Υ. Πύργου και Αμαλιάδας, ζητώντας του παράλληλα ενημέρωση για το τι προτίθεται να πράξει.

Όπως τονίζει στην αναφορά του ο κ. Καλαματιανός, υπάρχει σημαντικό ζήτημα με την υποστελέχωση των δύο υπηρεσιών, καθώς η διαρκής μείωση του προσωπικού δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία τους. Το αποτέλεσμα είναι να μην εξυπηρετούνται με τον τρόπο που θα έπρεπε οι συναλλασσόμενοι πολίτες, αλλά και να πιέζεταιακόμα περισσότερο το ολιγάριθμο υφιστάμενο προσωπικό τους στην προσπάθειά του να επιτελέσει το καθήκον του. Δυσλειτουργίες στις συναλλαγές, σε συνδυασμό με αδυναμίες και καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση φορολογικών υποθέσεων, επιβαρύνουν επιχειρήσεις και πολίτες.

Φαίνεται πως όλα τα παραπάνω δεν ενδιαφέρουν την κυβέρνηση, κάτι που αποδεικνύεται και από τη νέα προκήρυξη της ΑΑΔΕ, στην οποία μεταξύ άλλων προβλέπεται μόνο μια (1) μόνιμη θέση για τη ΔΟΥ Πύργου και καμία για την Αμαλιάδα. Αυτά συμβαίνουν, τη στιγμή που τα τελευταία τρία χρόνια μόνο από τη ΔΟΥ Πύργου έχουν αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης ή μετακίνησης τουλάχιστον δέκα εργαζόμενοι, δίχως να αντικατασταθούν. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στη ΔΟΥ Αμαλιάδας, όπου και αυτή λειτουργεί με λιγότερο προσωπικό από αυτό που προβλέπεται στο οργανόγραμμά της. Αν συνυπολογιστεί ότι αναμένονται και άλλες αποχωρήσεις προσωπικού και στις δύο υπηρεσίες το επόμενο διάστημα, τότε γίνεται αντιληπτό ότι η κατάσταση πρόκειται να χειροτερέψει ακόμα περισσότερο.

Τον έντονο προβληματισμό του για τη μη κάλυψη των κενών στις οργανικές θέσεις στις Δ.Ο.Υ. Πύργου και Αμαλιάδας εκφράζει και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων στις ΔΟΥ Αχαΐας-Ηλείας-Κεφαλληνίας-Ζακύνθου. Πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη, όπως ο ίδιος υπογραμμίζει, που θα έχει επιπτώσεις στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό του νομού.

Δυστυχώς, όπως αναφέρει ο κ. Καλαματιανός, οι κυβερνώντες συνεχίζουν την απαξίωση και την υπονόμευση ζωτικών υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου. Γυρίζουν την πλάτη στις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουνσε προσλήψεις, τεχνικά μέσα και υποδομές,αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία των πολιτών και τον επιπλέον φόρτο εργασίας που προστίθεται στο υπάρχον προσωπικό. Προφανώς αυτό ισχύει και για την περίπτωση των Δ.Ο.Υ. Πύργου και Αμαλιάδας, οι οποίες έχουν κομβικό ρόλο στην κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα της Ηλείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00