Αρχική » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Άμεσα η καταγραφή των ζημιών στην Π.Ε. Ηλείας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Άμεσα η καταγραφή των ζημιών στην Π.Ε. Ηλείας

από Maria Petroutsa

  • Νίκος Κοροβέσης:  «Προβαίνουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου  να αποζημιωθούν οι πληγείσες επιχειρήσεις της περιοχής»

Άμεσα ξεκίνησε η καταγραφή και αποτίμηση ζημιών σε επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή στις 06-01-2024, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκου Κοροβέση.

Αυτή άλλωστε, ήταν και η οδηγία του κ. Κοροβέση κατά την διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με υπηρεσιακά στελέχη την Τρίτη 09-01-24 στο γραφείο του, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας τόνισε την ανάγκη άμεσης καταγραφής των ζημιών, προκειμένου να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες αποζημίωσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν.

Σχετικά, ο Νίκος Κοροβέσης ανέφερε: «Προβαίνουμε σε όλες τις  απαραίτητες ενέργειες, όπως οι αρμοδιότητές μας ορίζουν, με τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις της περιοχής μας, προκειμένου να τρέξει άμεσα και η διαδικασία αποζημίωσης. Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην βελτίωση της καθημερινότητας των Ηλείων πολιτών και η επιστροφή των πληγέντων στην κανονικότητα είναι αυτή τη στιγμή η άμεση προτεραιότητά μας».

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ηλείας, Απόστολος Ιωαννίδης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ηλείας, Κωνσταντίνος Μπαλκάμος, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ηλείας, Νάνσυ Παναγιωτοπούλου, ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού, Τάκης Παρασκευόπουλος και η Διευθύντρια Διοικητικού Οικονομικού, Σίσσυ Νικολάου.

Υπενθυμίζεται, ότι οι επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα-ισχυρούς ανέμους που έπληξαν περιοχές της Π.Ε. Ηλείας, στις 06-01-2024, μπορούν να απευθυνθούν στο αρμόδιο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας για την υποβολή αιτήσεων, προκειμένου να αποσταλούν στην αρμόδια Επιτροπή Κρατικής Αρωγής, για να πραγματοποιήσει την εκτίμηση και την καταγραφή των ζημιών.

Η πρόσκληση απευθύνεται στις επιχειρήσεις που λειτουργούν στις πληγείσες περιοχές, Δ/Κ Πύργου του Δήμου Πύργου, Δ/Κ Βαρθολομιού του Δήμου Πηνειού, Δ/Κ Αμαλιάδος και Τ/Κ Δουνεϊκων του Δήμου Ήλιδας της Π.Ε. Ηλείας, οι οποίες επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα- ισχυρούς ανέμους που έπληξαν περιοχές της Π.Ε. Ηλείας, στις 06-01-2024.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας (Μανωλοπούλου 47, 5ος όροφος), καθημερινά από τις 08:00 έως τις 14:00 έως τις 19-1-2024. Πληροφορίες, τηλ: 2621360572 και 2621360597 – Περ. Συντονιστής Π.Ε Ηλείας, Κ. Μπαλκάμος).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00