Αρχική » Παρουσιάζεται στο Πανόπουλο από τον Ν. Κοροβέση το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας στο πλαίσιο των δράσεων τουριστικής προβολής του νομού

Παρουσιάζεται στο Πανόπουλο από τον Ν. Κοροβέση το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας στο πλαίσιο των δράσεων τουριστικής προβολής του νομού

από Maria Petroutsa

Ψηφιακή ανάδειξη και εικονική περιήγηση των ορεινών περιοχών της Ηλείας για πρώτη φορά

Το πρόγραμμα Ψηφιακής ανάδειξης περιοχών της ορεινής Ηλείας που υλοποιήθηκε από τον τομέα Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής των ορεινών περιοχών του νομού με το απέραντο φυσικό κάλλος και τον μνημειακό πλούτο, πρόκειται να παρουσιάσει την Πέμπτη στις 9 το βράδυ στο Mad cup cafe στο Πανόπουλο, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Ν. Κοροβέσης.
Το έργο της εικονικής περιήγησης της ορεινής Ηλείας το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο στο portal της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Olympian Land, έχει σαν στόχο του μέσα από την ψηφιοποίηση των μνημείων και των αξιοθέατων της περιοχής, να μπορεί ο επισκέπτης να ξεναγείται σε πρώτη φάση εικονικά σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, να ενημερώνεται με όλο το απαραίτητο πληροφοριακό και φωτογραφικό υλικό, έτσι ώστε η ορεινή Ηλεία να εντάσσεται στους τουριστικούς προορισμούς που θα επισκέπτεται και δια ζώσης. Οι περιοχές που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εικονικής περιήγησης είναι η Φολόη, το Αντρώνι, το Κακοτάρι, η Δίβρη και η Λαμπεία και η Κρυόβρυση με όλα τα αξιοθέατά τους, μνημεία και φυσικός πλούτος ( δάση, καταρράκτες κλπ) που παρουσιάζουν ένα τουριστικό ενδιαφέρον. Παράλληλα, σε όλα τα καταστήματα της ορεινής ζώνης, πέραν από το site της Περιφέρειας, θα υπάρχει qr code που θα οδηγεί στα μνημεία και τα αξιοθέατα σαν να έχεις φυσική παρουσία.
Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Ν. Κοροβέσης «με όπλο μας την τεχνολογία στο πλαίσιο της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, έχουμε πλέον ένα ακόμα εφόδιο για να αναδείξουμε την πανέμορφη ορεινή ζώνη της Ηλείας και να την μετατρέψουμε σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό, συνδεδεμένο με το πολιτιστικό κεφάλαιο της περιοχής, προωθώντας παράλληλα τις πολλαπλές εμπειρίες εναλλακτικών μορφών τουρισμού που μπορεί να ανακαλύψει ο επισκέπτης. Να σημειώσω δε, ότι το πρόγραμμα Ψηφιακής ανάδειξης και εικονικής περιήγησης των περιοχών της ορεινής Ηλείας που υλοποιείται για πρώτη φορά και που βρίσκουν στο site μας Olympian Land (www.olympianland.gr), αποτελεί το Νο1 εργαλείο που χρησιμοποιούν οι τουριστικοί πράκτορες όταν καταρτίζουν τα τουριστικά τους πακέτα για επισκέψεις στην Ηλεία. Σήμερα θα κάνουμε την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος στο Πανόπουλο, που θα αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία για όσους παρευρεθούν, καθώς η παρουσίαση θα γίνει με την χρήση ψηφιακής τεχνολογίας 3d.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00