Αρχική » Παρουσία τεσσάρων μητροπολιτών και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, οι εορτασμοί για  τον πολιούχο της Αμαλιάδας Άγιο Αθανάσιο

Παρουσία τεσσάρων μητροπολιτών και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, οι εορτασμοί για  τον πολιούχο της Αμαλιάδας Άγιο Αθανάσιο

από Maria Petroutsa

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Ήλιδας και την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, την ερχόμενη Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, ο εορτασμός του πολιούχου της Αμαλιάδας, Αγίου Αθανασίου, παρουσία σημαντικών προσώπων της εκκλησίας και της πολιτικής ζωής του τόπου, που θα συμμετέχουν τόσο στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, όσο και στην καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας στο κέντρο της πόλης.

Στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Αθανάσιο και κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου Β’, στον περιώνυμο Ιερό Ναό της Αμαλιάδας θα παραστούν οι Μητροπολίτες: Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιος Δ’, Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος.

Παράλληλα, έπειτα από επίσημη πρόσκληση από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, στις εκδηλώσεις θα παραβρεθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Σχετικά με το πρόγραμμα των προγραμματισμένων λατρευτικών εκδηλώσεων, ο Όρθρος και η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί από 7 έως 11 π.μ. και εν συνεχεία η καθιερωμένη λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνας του Αγίου Αθανασίου στις οδούς: Δαλιάνη – Ελευθερίου Βενιζέλου – Δεληγιάννη – Αρχαίας Ήλιδος – Φιλικής Εταιρείας – Καποδιστρίου με κατάληξη και πάλι στον Ιερό Ναό.

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στην Ιερά  Μονή Φραγκαβίλλας, υπέρ αναπαύσεως του Μακαριστού Μητροπολίτου Ηλείας κυρού Αθανασίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00