Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός: «Αγανάκτηση των παραγωγών της Ηλείας για τις ανύπαρκτες αποζημιώσεις»

Διονύσης Καλαματιανός: «Αγανάκτηση των παραγωγών της Ηλείας για τις ανύπαρκτες αποζημιώσεις»

από Maria Petroutsa

Οι Ηλείοι παραγωγοί βιώνουν έναν πρωτοφανή εμπαιγμό, καθώς βλέπουν διαρκώς την Πολιτεία να τους γυρίζει την πλάτη. Αυτή τη φορά, αιτία είναι τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για τις καταστροφές από τα έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα. Δυστυχώς, όπως προκύπτει από τα εκτός πραγματικότητας πορίσματα, σε καμία περίπτωση δεν καλύπτονται οι ζημιές στις καλλιέργειες, γεγονός που οδηγεί τους αγρότες μας σε απόγνωση.

Για τον λόγο αυτό, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός, προχώρησε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να λάβει θέση για το μείζον αυτό ζήτημα και να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Σε δήλωσή του, ο Διονύσης Καλαματιανός επισημαίνει τα εξής:

«Ο αγροτικός κόσμος της Ηλείας βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο. Τα προβλήματα είναι πολλά και σύνθετα. Η ακρίβεια με το υπέρογκο κόστος παραγωγής πλήττει τους παραγωγούς, που πλέον δυσκολεύονται ακόμα και να καλλιεργήσουν. Την ίδια στιγμή, οι σοδειές μένουν απούλητες ή δίνονται σε εξευτελιστικές τιμές, καθώς η απορροφητικότητα έχει μειωθεί εξαιτίας της μειωμένης αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι αγροτικές ενισχύσεις μειώθηκαν φέτος περισσότερο από ποτέ. Τώρα, οι μηδενικές αποζημιώσεις για ζημιές από έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα, έρχονται να δώσουν τη χαριστική βολή. Προφανώς, όλα αυτά ναρκοθετούν την προοπτική του πρωτογενούς τομέα στην Ηλεία και βυθίζουν σε τέλμα τους ανθρώπους του και τις οικογένειές τους. 

Πλέον, ο Ηλείος αγρότης βρίσκεται σε οριακό σημείο. Θα περιμέναμε, λοιπόν, η Πολιτεία να έχει δείξει τα απαιτούμενα αντανακλαστικά και να τον στηρίξει ουσιαστικά. Δυστυχώς, όχι μόνο δεν το κάνει εδώ και τόσο καιρό, αλλά, δεν του διασφαλίζει ούτε αυτά που δικαιούται. Τα απαράδεκτα πορίσματα του ΕΛΓΑ που αφορούν τις ζημιές από τις καταστροφές είναι ένα αρνητικό χαρακτηριστικό παράδειγμα. Μάλιστα, τα τελευταία 4,5 χρόνια τέτοιου είδους πορίσματα αποτελούν συνήθεια για τους Ηλείους παραγωγούς. Αυτές οι πρακτικές πρέπει επιτέλους να σταματήσουν. Η Ηλεία είναι ένας νομός που ξεχωρίζει και στηρίζεται στην αγροτική παραγωγή. Οι άνθρωποι του μόχθου και της δημιουργίας απαιτούν να αντιμετωπίζονται ισότιμα και με δίκαιο τρόπο. Καλούμε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό να χειριστούν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα το ζήτημα των αγροτικών αποζημιώσεων, να υπάρξει διόρθωση των πορισμάτων και να λάβουν οι παραγωγοί μας αυτό που πρέπει και δικαιούνται.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00