Αρχική » Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Αθανασίου «Στήλη Άλατος».

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Αθανασίου «Στήλη Άλατος».

από Maria Petroutsa

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ ΜΗΤΡ. ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΩΛΕΝΗΣ κ.κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ «ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ» ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

 «Θεός εφανερώθη εν cαρκί»

*Την Τρίτη 19/12/23 στο Θέατρο Απόλλων στο Πύργο  και την Τετάρτη 20/12/23 στο Πολυχώρο Αμαλιάδος

Στο πνεύμα των Εορτών των Χριστουγέννων θα μας μυήσουν οι εκδηλώσεις που θα υλοποιηθούν με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας και Ωλένης σε Πύργο και Αμαλιάδα με τίτλο   «Θεός εφανερώθη εν cαρκί».

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 στο Θέατρο Απόλλων στον Πύργο και την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 στο Πολυχώρο της Αμαλιάδος οι πιστοί και οι κάτοικοι του νομού θα έχουν τη δυνατότητα, μέσα από τους βυζαντινούς ύμνους, τις ομιλίες, τα θεατρικά δρώμενα, τη βυζαντινή μουσική, να νιώσουν το μεγαλείο του μηνύματος των Χριστουγέννων.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίου του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου με τίτλο «Στήλη Άλατος».

Ειδικότερα το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 6:30 μ.μ. με βυζαντινούς ύμνους από τους καθηγητές και μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας.

Στη συνέχεια ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ιάκωβος Κανάκης, Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως θα μιλήσει με θέμα «Αγάπη, μία δύσκολη υπόθεση».

Θα ακολουθήσει Θεατρικό Αναλόγιο από την Θεατρική ομάδα «ερασιΤΕΧΝΕΣ» και τα κάλαντα από την Παιδική Χορωδία «Τριανταφυλλάκι»  με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας.

Από τους σπουδαστές των Κατηχητικών Σχολείων της Ι.Μ. Ηλείας θα απαγγελθούν επίκαιρα ποιήματα και από το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού θα παρουσιαστεί  το Ορατόριο και Υμνολογήματα.

Αμέσως μετά θα γίνει η παρουσίαση του Νέου Βιβλίου του Σεβ. Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ. Αθανασίου, υπό τον τίτλο «Στήλη Άλατος». Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τον χαιρετισμό και τις Χριστουγενιάτικες ευχές υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ. Αθανασίου και την απαγγελία της φήμης του.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης στο Θέατρο Απόλλων την Τρίτη 19 του μηνός θα έχει ο Αρχιμ. Ρωμανός Καββαθάς και των ύμνων ο θεολόγος κ Ιωάννης Γρηγορόπουλος.

Στο Πολυχώρο της Αμαλιάδος την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου την ευθύνη της παρουσίασης θα έχει ο Αρχιμ. Κύριλλος Χατζηχαραλάμπους και την παρουσίαση των ύμνων ο Αιδ. Γεώργιος Σταθόπουλος.

Συντελεστές των εκδηλώσεων είναι η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Ηλείας, η Παιδική Χορωδία «Τριανταφυλλάκι» της Ι.Μ. Ηλείας,  το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, η Θεατρική Ομάδα «ερασιΤΕΧΝΕΣ» και τα Κατηχητικά Σχολεία της Ι.Μ. Ηλείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00