Αρχική » “Πάρε Θέση. Κοινωνικός Διάλογος στο Δήμο Ήλιδας”

Έχει ξεκινήσει θεσμοθετημένα και τεχνοκρατικά ο Κοινωνικός Διάλογος της Παράταξης Ήλιδα 36 από 15 Ιουλίου 2023. Μπείτε στο www.dialogosilida36.org.gr και πάρτε μέρος για να συνδιαμορφώσετε το πρόγραμμα της επόμενης πενταετίας του Δήμου Ήλιδας.

Μεταξύ των άλλων ενεργειών έχουν σταλεί επιστολές σε όλους τους θεσμικούς φορείς να συμμετέχουν στον Κοινωνικό Διάλογο, “Πάρε θέση”.

Eπίσημη ανακοίνωση της Παράταξης στο site:

“Η Δημοκρατία μας πάσχει από την ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Η εξουσία, ο Βουλευτής, ο Δήμαρχος πρέπει όχι μόνο να είναι κοντά στο λαό, αλλά και να δημιουργεί διαλόγους και επαφές με στόχο την ενεργό εμπλοκή σε κάθε κομμάτι της Πολιτικής και της Διοίκησης.

Η τοπική αυτοδιοίκηση ως ο θεσμός που είναι πιο κοντά στο λαό απ’ όλους τους βαθμούς εξουσίας, έχει να παίξει σημαντικό ρόλο στην ενεργοποίηση του πληθυσμού στα κοινά και την ένταξη των νέων στις επίσημες θεσμικές εκφράσεις.

Έχω πάρει μία σοβαρή απόφαση: “Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία. Το πρόγραμμα θα βγει από τα κάτω, από το λαό της Ήλιδας”.

Επειδή πιστεύω στο λαό θέλω να εμπλουτίσουμε τις βασικές αρχές και με τις δικές σας σκέψεις και προτάσεις. Εγκαινιάζουμε για πρώτη φορά τον Κοινωνικό διάλογο, με τίτλο “Πάρε Θέση”, στον οποίο μπορείτε όλες και όλοι να μας στείλετε τις δικές σας προτάσεις και σκέψεις. Θα παντρέψουμε την τεχνοκρατία με τη συμμετοχή των πολιτών.

Οδηγίες:

Η διαβούλευση θα λάβει χώρα από τις 15/07/2023 έως και τις 15 Αυγούστου 2023. Θέλουμε να συμμετέχουν όλοι και όλες. Θεσμοί, συλλογικότητες, πολίτες, απλοί άνθρωποι, επιστήμονες. Γι’ αυτό και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνει σωστά ο Κοινωνικός διάλογος προς όφελος της κοινωνίας.

Διαβάζετε τις υπάρχουσες πολιτικές θέσεις και γράφετε στον τίτλο την κατηγορία, την ενότητα και την υποενότητα της πολιτικής θέσης.

Μπορείτε να υπογράψετε είτε ως πολίτης είτε ως εκπρόσωπος θεσμού. Επιθυμούμε ενυπόγραφα να συμμετέχετε στον Κοινωνικό Διάλογο.

Τρόποι συμμετοχής:

α) Στέλνετε στο email της Παράταξης Ήλιδα 36 d.p.ilida36@gmail.com με τίτλο “Συμμετοχή στον Κοινωνικό Διάλογο” τις ιδέες σας και τις θέσεις σας.

β) Μπαίνετε στην πλατφόρμα https://docs.google.com/forms/d/1BI1qF73KihWI0rEDxz0WleYFBTynYVB5qJ1Wd0xoOVA/edit, και συμπληρώνετε τις ιδέες και τις θέσεις σας και το αποστέλλετε υπογεγραμμένα.

γ) Μας στέλνετε το email σας και σας στέλνουμε την πλατφόρμα “Συμμετοχή στον Κοινωνικό Διάλογο”.

δ) Βρίσκετε το έντυπο της πλατφόρμας, το εκτυπώνετε, το συμπληρώνετε και μας το στέλνετε στα γραφεία μας.

Έτσι θα διοικήσουμε. Έτσι θα προχωρήσουμε μαζί τα επόμενα 5 χρόνια. Για έναν Δήμο που θα είμαστε υπερήφανοι που καταγόμαστε και ζούμε σ’ αυτόν.

Ανδρέας Παπαδάκος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00