Αρχική » Έκτακτη Συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. Π.Ε Ηλείας

Έκτακτη Συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. Π.Ε Ηλείας

από Maria Petroutsa

   Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας βρίσκεται ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο να συγκαλεί σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023, νέα έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, με αφορμή την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που θέτει την Π.Ε. Ηλείας – και συνολικά τη Δυτική Πελοπόννησο – σε Κατάσταση Συναγερμού (Κατηγορία 5), για σήμερα Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023.

   Οι ειδικές συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, με τον παρατεταμένο καύσωνα τις τελευταίες δέκα και πλέον ημέρες, τα χαμηλά ποσοστά υγρασίας και την ενίσχυση των ανέμων από αύριο, σε συνδυασμό με τον κατακερματισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων λόγω των διάσπαρτων ενεργών μετώπων πυρκαγιάς στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα – στις οποίες επιχειρούν και πληρώματα από τις Π.Υ. της Ηλείας – θέτουν την περιοχή σε κατάσταση συναγερμού, με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, αλλά και τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ηλείας Βασίλη Σολδάτο, να καλούν όλους τους συνεργαζόμενους φορείς να παραμείνουν σε εγρήγορση και σε αυξημένη ετοιμότητα.

Αυξημένες περιπολίες και απαγορεύσεις

   Αύριο Πέμπτη, όπως ζήτησε και ο κ.Γιαννόπουλος, οι περιπολίες της Αστυνομίας, του Στρατού, των Δασαρχείων, των Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας των δήμων αλλά και των Ομάδων Πυρασφάλειας σε όλες τις Τ.Κ. – σε συνδυασμό με αυτές του Π.Σ – θα είναι περαιτέρω αυξημένες, ειδικά σε περιοχές και σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο, ενώ συνεχίζεται η εφαρμογή της οδηγίας περί απαγόρευσης της εισόδου και παραμονής επισκεπτών σε δάση, οικοσυστήματα που εντάσσονται στο Δίκτυο NATURA και άλλες ευπαθείς περιοχές. Τόσο ο εκπρόσωπος της ΠΕΔ, Δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, όσο και οι Αντιδήμαρχοι Πύργου Μαρίνος Αχτύπης, Αρχαίας Ολυμπίας Βασίλης Αρβανίτης και Ανδραβίδας – Κυλλήνης Σάκης Κεκάτος, διαβεβαίωσαν το σώμα ότι οι δήμοι και τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Παράλληλα, έχουν ήδη ειδοποιηθεί όλοι οι ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργων και υδροφόρων που είναι ενταγμένοι στα Μνημόνια Συνεργασίας της Π.Ε. Ηλείας και των δήμων, να βρίσκονται ουσιαστικά «με το κλειδί στη μηχανή», έτοιμοι να επέμβουν αν, όπου και όταν τους ζητηθεί. 

Συστάσεις προς τους πολίτες

   Με την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων όλων των παρισταμένων, ο κ.Γιαννόπουλος τόνισε και πάλι την ανάγκη για ενημέρωση, αυξημένες και διαρκείς συστάσεις προς τους πολίτες να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, και απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες, σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ενημερώσουν άμεσα τις αρμόδιες Αρχές.

   Στην συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας, εκτός των προαναφερθέντων, συμμετείχαν επίσης ο Διοικητής της Π.Υ Πύργου Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, ο Διευθυντής Αστυνομίας Ηλείας Γιώργος Σωτηρόπουλος, ο Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Παρασκευάς Κατσιλίδης, ο εκπρόσωπος του Λιμενάρχη Κατακόλου Γεώργιος Κιντής, οι Προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ηλείας Κων/νος Μπαλκάμος και Δήμου Πύργου Κική Διονυσοπούλου και ο Διονύσης Μπούτσικας ως εκπρόσωπος του Δήμου Ήλιδας, η Διευθύντρια Δασών Ν. Ηλείας Αγγελική Τσάκωνα καθώς και Αξιωματικοί του Π.Σ και στελέχη της Π.Π. Π.Ε. Ηλείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00