Αρχική » Πάλι βλάβη. Πάλι χωρίς νερό

Πάλι βλάβη. Πάλι χωρίς νερό

από Άκης Χουζούρης

Περπατώντας στην Κουρούτα τα Θεοφάνια, δεν αντέχεις να βλέπεις την αδιαφορία, τα μπάζα, την ερήμωση. Ναι, είναι εκτός σεζόν, αλλά αυτό είναι το ζητούμενο. “Να λειτουργεί η Κουρούτα όλο το χρόνο”. Να μην ερημώνει εκτός σεζόν, το Χειμώνα.

Φυσικά δεν διατάζεται η Ανάπτυξη ενός τόπου. Θέλει όραμα, μεράκι, εργατικότητα και διαφάνεια. Σχεδόν όλα λείπουν από το Δήμο Ήλιδας. Όταν λείπουν τα βασικά δεν μπορείς να ψάχνεις για “υψηλές” πολιτικές. Μετά τη βόλτα, όταν γυρνάς στα βάσανα της καθημερινότητας και μάλιστα στα βασικά αγαθά όπως το Νερό και η Αποχέτευση, προσγειώνεσαι άβολα και στις δηλώσεις του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου για τα απορρίμματα και βλέπεις το όλο θέμα.

Δεν υπάρχουν τα βασικά. Εδώ δεν έχεις νερό, δεν έχεις αποχέτευση και ψάχνεις να βρεις πώς θα αναπτυχθεί η Κουρούτα; Ανοίγουν μαγαζιά στο κέντρο της Αμαλιάδας, υπάρχουν ταβέρνες και μαγειρεία και οι επαγγελματίες αντί να σκέφτονται πώς θα αναπτύξουν την επιχείρησή τους, προσεύχονται να μη γίνει βλάβη στο Κακοτάρι;

Και τελικά πόσες βλάβες γίνονται σ’ αυτό το δίκτυο; Φίλος και γείτονας μου απολογήθηκε οτι “30 χρόνια τώρα, συνεχώς κόβεται το νερό”. Και πιστεύουμε οτι θα έρθουν σοβαροί να επενδύσουν στην Κουρούτα. Χωρίς Νερό. Χωρίς δίκτυο αποχέτευσης να μην “βρωμάει” ο τόπος από τους μαύρους γάτους ώρα 11:00 το πρωί μέσα Ιουλίου και Αυγούστου…

Θέλει Δ.Ε.Υ.Α. ο Δήμος Ήλιδας. Ήταν έγκλημα που έκλεισε, έγκλημα που δεν ξεκίνησε με έτοιμο ΦΕΚ το 2014. Άμεσα και ίσως προλάβουμε λίγο πριν το νέο δρόμο ΠΑΤΡΩΝ – ΠΎΡΓΟΥ να έχει οργανωθεί καλύτερα ο Δήμος στα βασικά. Δηλαδή να έχει Νερό όλο το 24ωρο.

Άκης Χουζούρης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00