Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του σε μια λαμπερή εκδήλωση.

Στην όμορφη αίθουσα εκδηλώσεων Αγράμπελις, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου.

Όλα είχαν προετοιμαστεί με κάθε λεπτομέρια για να φιλοξενήσουν τον κόσμο που τίμησε την βραδιά με την παρουσία του.

Τα δώρα ήταν πάρα πολλά και περίμεναν αρκετούς τυχερούς.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Λένα Θωμοπούλου καλωσόρισε τον κόσμο και ζήτησε την βόηθεια του Αιδεσιμότατου Πατερ Διονύσιου να ευλογήσουν και να κόψουν την πίτα.

Στην συνέχεια κάλεσε τον Πρόεδρο του χωριού τον κ. Νίκο Γκρίλλα να πει δυο λόγια

Ακολούθησε ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Ήλιδας κ. Λυμπέρη, ο αντιδήμαρχος κ. Ευγένιος Αστερής και μετέφερε και αυτός με την σειρά του τις ευχές απο τον Δήμαρχο .

Τον λόγο πήραν στην συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλος και ο υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , κ. Τσεριώνης ο οποίοι έδωσαν και αυτοί με την σειρά τους ευχές και τόνισαν την σήμασία του συλλόγου.

Η κυρία Θωμοπούλου ευχαρίστησε όλους τους πολιτικούς παράγοντες της περιοχής και τους εκπροσώπους τους. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον κ. Ανδρέα Παπαδάκο και το Ελαιοτριβέιο Σειντή για τις δωρεές τους. Η παράταξη του Ανδρέα Παπαδάκου «Ήλιδα 36» εκπροσωπήθηκαν από την Άννα Κορτέση και Ιωάννη Χριστόπουλο.

Τέλος τον λόγο πήρε η δασκάλα του χορευτικού κ. Σοφία Αντωνιάδη και αφού έδωσε τις ευχές της προετοίμασε τον κόσμο για τον γάμο που θα ακολουθούσε.

Ο Βλάχικος γάμος

Το εντυπωσιακό χορευτικό του Συλλόγου Περιστερίου που απαρτίζεται απο μικρούς χορευτές οργάνωσε εναν βλάχικο γάμο , τηρώντας όλες τις παραδόσεις ενός κανονικού γάμου. Τα αγόρια του χορευτικού είχαν μεταμφιεστεί σε κορίτσια και τα κορίτσια σε αγόρια διαμορφώνοντας έτσι ένα αστείο σκηνικό.

Στην αρχή συγκεντρώθηκαν στην άκρη της αίθουσας και με την κατάλληλη μουσική εισαγωγή του γάμου ξεκίνησε η τελετή.

Τον δρόμο άνοιξε η μικρή παράνυμφος με τα όμορφα μάτια κρατώντας ένα καλάθι γεμάτο με μπλε ροδοπέταλα.

Την νύφη συνόδευε η μητέρα της και στο κέντρο της αίθουσας συναντήθηκε με τον γαμπρό και την δική του οικογένεια. Ο γαμπρός της πρόσφερε την ανθοδέσμη και στην συνέχεια στόλισαν οι συγγενείς την νύφη και τον γαμπρό με χαρτονομίσματα.

Ήρθε και ο μικρός Παπάς να τελέσει το ιερό μυστήριο του γάμου . Αφου ολοκληρώθηκε το μυστήριο με δόξα και τιμή , ξεκίνησε το γλέντι.

Πρώτος τον χορό έσυρε ο γαμπρός

Στην συνέχεια ακολούθησε ο χορός της νύφης που τον συνόδεψαν δύο λιποθυμικά επεισόδια, κάνοντας τους παρευρισκόμενους να κοιτάζουν την εξέλιξη της υγείας της με “αγωνία”.

Ακολούθησε ο χορός του κουμπάρου και των λοιπών συγγενών και συμπεθέρων.

Φυσικα δεν μπορούσε να λείπει απο το γλέντι και το παραδοσιακό έθιμο με το Γαιτανάκι .

Δεν έλειψαν βέβαια και οι συγκινήσεις. Η παράνυμφος δεν άντεξε την ένταση του γάμου και η δασκάλα του χορού φρόντισε να την ηρεμήσει.

Ήταν πραγματικά μια καταπληκτική παράσταση και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους.

Ανάμεσα τους βέβαια υπήρχαν και μικροί μεταμφιεσμένοι που μπορεί να μην ήταν μέρος του χορευτικού αλλα γέμισαν την αίθουσα με τα παιχνίδια τους.

Ο χορός των μεγάλων

Μετά το τέλος του γάμου, πρώτη έσυρε τον χορό , η Πρόεδρος του Συλλόγου. Σύντομα την συνόδεψαν όλο και περισσότεροι καλεσμένοι.

Ανάμεσα στο κοινό ήταν οι Βουλευτές Νέας Δημόκρατίας, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου. Καθώς και ο Βουλευτής Σύριζα κ. Διονύσης Καλαματιανός.

Η κυρία Άννα Κορτέση , μέλος του διοικητικού συμβούλιου Περιστερίου καλωσόριζε τους καλεσμένους.

Ανάμεσα τους και ο Μάικ Αμπού Χάντμπα, υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Αυτή που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν η κυρία Αυγερινοπούλου που ενθουσίασε τους πάντες με τις χορευτικές της επιδόσεις.

Στην συνέχεια της βραδιάς έγινε η κλήρωση των λαχειοφόρων με πολλούς τυχερούς.

Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Related posts

Χρήστος Χριστοδουλόπουλος υποδέχτηκε στο γραφείο του τον πρώην Υπουργό Φίλιππο Σαχινίδη

”Ο Δήμος Ήλιδας θα συνεχίζει να συμβάλλει στο «Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας” – Ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος παρέδωσε τιμητικό βραβείο στον Ισίδωρο Κούβελο

Με μεγάλη επιτυχία διεξάγεται το πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας, που υλοποιεί δωρεάν ο Δήμος Ήλιδας στον Πυλυχώρο Πολιτισμού