Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΩΛΕΝΗΣ Κ.Κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


Ανήμερα του Δεκαπενταυγούστου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Σκαφιδιά
• Την παραμονή της Θεομητορικής Εορτής στην Αλκυώνα Κατακόλου
Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Σκαφιδιά, το πρωί της Τρίτης, 15 Αυγούστου τρ. ε., ανήμερα της Θεομητορικής Εορτής, ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία πλαισιούμενος από ιερείς της περιοχής και παρουσία πλήθος πιστών.

Η Ι. Μ. είναι η παλαιότερη της Ηλείας, καθώς η ύπαρξή της ανάγεται τουλάχιστον στον 12ο αιώνα. Στη μακραίωνη ιστορία της γνώρισε περιόδους ακμής αλλά και πολλές καταστροφές. Στην περίοδο της Β΄ Τουρκοκρατίας και της ελληνικής επανάστασης, στην οποία συμμετείχε ενεργά, πυρπολήθηκε δύο φορές. Το 1886 κατέρρευσε από σεισμό και το 1943-1944 καταστράφηκε από γερμανικά και ιταλικά στρατεύματα.
Στην Αλκυώνα
Την παραμονή της μεγάλης Εορτής της Παναγίας, 14 Αυγούστου τρ. ε, ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος θα χοροστατήσει στο Πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αλκυώνα Κατακόλου.

Related posts

Η Τράπεζα Πειραιώς στη Βάρδα παραμένει και επίσημα σε λειτουργία

Αναβιώνει την ερχόμενη Κυριακή στην Αμαλιάδα από το Δήμο Ήλιδας, τον ΣΕΓΑΣ και το ΑΣ Κόροιβος Αμαλιάδας, το μεγάλο μίτινγκ στίβου ΚΟΡΟΙΒΕΙΑ 2024

Εθελοντική δράση καθαρισμού του Δρυόδασους Φολόης