Ο Δήμος Ήλιδας τίμησε με μία παραδοσιακή εκδήλωση στην πλατεία Καλίτσα τον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο

Με παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια για την ημέρα και σειρά πατροπαράδοτων εθίμων που πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Καλίτσα Αμαλιάδας, γιόρτασε ο Δήμος Ήλιδας τον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο.

Στην παραδοσιακή εκδήλωση υπό τον τίτλο: «ΑΓΙΩΡΓΗ ΑΦΕΝΤΗ ΜΟΥ ΚΙ ΑΦΕΝΤΗ ΚΑΒΑΛΑΡΗ…!», την οποία επιμελήθηκε εξ ολοκλήρου ο άμισθος σύμβουλος σε θέματα λαογραφίας και παράδοσης του Δημάρχου Ήλιδας κ. Ηλίας Τουτούνης, συμμετείχε πλήθος κόσμου, αλλά και εκπολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο ανήμερα της μεγάλης εορτής στην ιστορική περιοχή της Αμαλιάδας, στέλνοντας τις δικές του ξεχωριστές ευχές.

Την κεντρική ομιλία είχε ο κύριος Τουτούνης, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της ευρύτερης περιοχής για την ημέρα του Αγίου Γεωργίου, αλλά και τα πλούσια λαογραφικά στοιχεία.

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια στην πλατεία Καλίτσα, ακούστηκαν παραδοσιακά τραγούδια αφιερωμένα στον Άγιο Γεώργιο, από τους Βασίλη Ρούτση και Γιώργο Αναγνωστόπουλο (Μουλά), ενώ το χορευτικό του Δήμου Ήλιδας χόρεψε παραδοσιακούς χορούς για την ημέρα.

Αμέσως μετά βραβεύτηκαν από τον Δήμο Ήλιδας όλοι οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης, ενώ την παρουσίαση ανέλαβε με μεγάλη επιτυχία η γεωπόνος κα Θάλεια Γκινάλα.

Μετά το πέρας, προσφέρθηκαν γλυκά και αλμυρά εδέσματα, ενώ ο δήμαρχος και τα μέλη της δημοτικής αρχής βράβευσαν όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση. Από την πλευρά τους μέλη των συλλόγων προσέφεραν στο Δήμαρχο Ήλιδας μια παραδοσιακή κουλούρα του Αγίου Γεωργίου.

 Στην όμορφη εκδήλωση συμμετείχαν: ο Εκπολιτιστικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Άγιου Ιωάννη Αμαλιάδας «Η ΑΣΤΡΙΝΙΑ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνιώτισσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβίων Ήλιδας και το Κοινωφελές Σωματείο «Πύρρων ο Ηλείος».

Related posts

Μιχάλης Κατρίνης: ‘’Οι ευθύνες για την ακρίβεια και τη διάλυση της δημόσιας υγείας έχουν το όνομα και τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη’’

Χρήστος Χριστοδουλόπουλος υποδέχτηκε στο γραφείο του τον πρώην Υπουργό Φίλιππο Σαχινίδη

”Ο Δήμος Ήλιδας θα συνεχίζει να συμβάλλει στο «Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας” – Ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος παρέδωσε τιμητικό βραβείο στον Ισίδωρο Κούβελο