Αρχική » Ο Δήμος Ήλιδας ρίχνει το βάρος του στη βελτίωση των συνθηκών για τα αδέσποτα ζώα μέσα στην επόμενη πενταετία

Ο Δήμος Ήλιδας ρίχνει το βάρος του στη βελτίωση των συνθηκών για τα αδέσποτα ζώα μέσα στην επόμενη πενταετία

από Maria Petroutsa

H 4η Απριλίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και στο πλαίσιο αυτό ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μέριμνας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εξυπηρέτησης του Δημότη Δήμου Ήλιδας κ. Αλέξανδρος Γεωργουλής επεσήμανε τα εξής:

«Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα Ζώα είναι ημέρα ευαισθητοποίησης, καθώς μας υπενθυμίζει ότι κάποια αδέσποτα ζουν χωρίς στέγη, φροντίδα και αγάπη και μας καλεί να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας στα πλάσματα αυτά, υιοθετώντας ένα ζώο συντροφιάς. Επιπλέον μας αφυπνίζει, καθώς δεν είναι λίγα τα φαινόμενα κακοποίησης των ζώων.

Τόσο η εγκατάλειψη όσο και η έμπρακτη βία (τραυματισμοί, βασανιστήρια, θανατώσεις) καταδεικνύουν ζήτημα έλλειψης πολιτισμού και αντιμετωπίζονται – ορθά – από το δικαιϊκό μας σύστημα ως εγκληματικές πράξεις.

Ο Δήμος Ήλιδας αναπτύσσει πολύπλευρη δράση, θέτοντας στο επίκεντρο τον έλεγχο της υγείας και του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, προκειμένου να συμβιώνουν αρμονικά στη δική μας κοινωνία. Συγκεκριμένα:

1. Καλύπτει, σε συνεργασία με κτηνιάτρους, τις ηλεκτρονικές σημάνσεις, εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις και στειρώσεις αδέσποτων ζώων.

2. Παρέχει τη φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση ζωονόσων και λοιπών ασθενειών των αδέσποτων  ζώων.

3. Έχει δημιουργήσει χώρο φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, ώστε να φιλοξενούνται κατά προτεραιότητα τα αδύναμα, άρρωστα και επιθετικά ζώα.

4. Παρέχει δωρεάν ζωοτροφές σε φιλόζωους, που φιλοξενούν ή φροντίζουν αδέσποτα ζώα.

5. Με τη συνδρομή των Φιλοζωϊκών Ενώσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή πραγματοποιεί υιοθεσίες αδέσποτων ζώων.

6. Στον προγραμματισμό μας, έως το τέλος της θητείας μας, είναι η δημιουργία ζωνών σίτισης αδέσποτων με την τοποθέτηση ταϊστρών, η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την δημιουργία σύγχρονου και πιστοποιημένου Καταφυγίου αδέσποτων ζώων σε έκταση ιδιοκτησίας του Δήμου Ήλιδας και η πραγματοποίηση κύκλου επισκέψεων σε σχολεία με στόχο την ευαισθητοποίηση και την προαγωγή της φιλοζωίας της νέας γενιάς».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00