Αρχική » Ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος παρέδωσε τις στολές των ΧΧΧΙΙΙ Ολυμπιακών Αγώνων “ΠΑΡΙΣΙ 2024” στους λαμπαδηδρόμους

Ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος παρέδωσε τις στολές των ΧΧΧΙΙΙ Ολυμπιακών Αγώνων “ΠΑΡΙΣΙ 2024” στους λαμπαδηδρόμους

από Maria Petroutsa

Τους πέντε λαμπαδηδρόμους που θα εκπροσωπήσουν τον Δήμο Ήλιδα στην φετινή λαμπαδηδρομία για τους ΧΧΧΙΙΙ Ολυμπιακούς αγώνες «ΠΑΡΙΣΙ 2024» και θα τρέξουν με την Ολυμπιακή Φλόγα ανάμεσα στους 10 δρομείς διανύοντας αποστάσεις εντός των ορίων του Δήμου μας, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. 

Οι πέντε λαμπαδηδρόμοι έλαβαν από τον κύριο Χριστοδουλόπουλο τις στολές των διοργανωτών των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ όλοι τους δήλωσαν ενθουσιασμένοι που θα τρέξουν με το ιερό σύμβολο μεταφέροντας το μήνυμα των πανανθρώπινων αξιών του Ολυμπισμού και της Εκεχειρίας, που γέννησε η γη της Ήλιδας.

Οι πέντε συμπολίτες μας που επελέγησαν, είναι οι εξής:

Ο Αργύρης Σάκκος ως αθλητής της κολύμβησης κατείχε πολλές διακρίσεις σε Πρωταθλήματα Κλασσικής και Τεχνικής Κολύμβησης (2η και 3η θέση), ενώ σήμερα ως αθλητής των masters κολύμβησης κατέχει πανελλήνιο ρεκόρ στα 50 μέτρα. Σήμερα είναι επαγγελματίες προπονητής υδατοσφαίρισης, όπου κέρδισε πρωτάθλημα και κύπελο την περίοδο 2021 – 2022 στην Κύπρο. Την σεζόν που διανύουμε ως προπονητής κολύμβησης ήταν πρωταθλητής Κύπρου με την ομάδα U14, αλλά και φιναλίστ στον Τελικό του Κυπέλου. 

Ο Γιάννης Δημητρακόπουλος είναι αθλητής ΑμεΑ με πολλές διακρίσεις σε διάφορα αθλήματα, ενώ παράλληλα είναι προπονητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ως αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης έχει σημαντικές ατομικές και ομαδικές διακρίσεις στα Πανελλήνια πρωταθλήματα ΑμεΑ , όπου από το 2002 έως σήμερα κατέχει 17 χρυσά μετάλλια, 5 ασημένια και 7 χάλκινα. Επίσης, έχει συμμετοχές σε Παγκόσμια Τουρνουά της Παραολυμπιακής Ομοσπονδίας στο εξωτερικό και στα πρωταθλήματα αρτιμελών & βετεράνων. Επιπλέον, έχει διακριθεί στην ποδηλασία και το στίβο σε Πανελλήνια πρωταθλήματα ΑμεΑ.

Η Κωνσταντίνα Τσουκαλά ως αθλήτρια μεγάλων αποστάσεων έχει συμμετοχή σε δεκάδες αγώνες, με σημαντικές σε ιστορικές διαδρομές. Οι βασικότερες είναι η 3η θέση στα 21km του Κατάκολο Run, η επίσης 3η θέση στα 15km της Φιλίππειους Αγώνες και μια 2η θέση στον αγώνα 10km «Φάνης Τσιμιγκάτος» της Πάτρας.  

Ο Άκης Προκόπης είναι αθλητής μεγάλων αποστάσεων και υπεραποστάσεων, με συμμετοχή σε πολλούς και ιδιαίτερα επίπονους αγώνες ανά την Ελλάδα. Μέσα στις διακρίσεις που έχει λάβει είναι η 3η Θέση στην ηλικιακή κατηγορία 30 – 39 ετών, στον 1ο Ημιμαραθώνιο Ευρώτα και μία επίσης 3η θέση στην ηλικιακή κατηγορία 30 – 39 ετών στον 1ο Ημιμαραθώνιο Αμαλιάδας.

Η Παναγιώτα Αθανασοπούλου είναι αθλήτρια του στίβου, μόλις 18 ετών. Αν και νεαρή σε ηλικία έχει σημαντικές διακρίσεις, όπως την πρώτη θέση στα 100 μέτρα και την πρώτη θέση στα 4×100, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στη Διεθνή Συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου το καλοκαίρι του 2023. Επίσης, έχει διακριθεί σε πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου και συγκεκριμένα με την 4η θέση στην κατηγορία U18 και με την 5η θέση στην κατηγορία U20.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00