Αρχική » Οριστική λύση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Οριστική λύση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

από Maria Petroutsa

Οριστική λύση δόθηκε στο ζήτημα που είχε προκύψει με τους εργαζόμενους του προγράμματος  «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Ο Δήμος Ήλιδας, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και ο Δήμος Πηνειού υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση σύμφωνα με την οποία ένας αριθμός εργαζομένων που ανήκουν τυπικά σε οργανικές θέσεις του Δήμου Ήλιδας, μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ωφελούμενους του προγράμματος που διαβιούν στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ των δύο Δημάρχων Γιάννη Λέντζα και Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, παρουσία της αρμόδιας Αντιδημάρχου Γεωργίας Κακαλέτρη και του Αντιδημάρχου Ήλιδας Ηλία Ευσταθόπουλου.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» απευθύνεται σε άτομα της τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως και άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα, με προτεραιότητα αυτούς που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας ή που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Σκοπός του Προγράμματος είναι να  βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας καθώς και ατόμων με κινητικά ή άλλα ειδικά προβλήματα (ΑμεΑ), να υποβοηθήσει την αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση, να υποστηρίξει το οικογενειακό περιβάλλον των επωφελούμενων και τέλος να προωθήσει την απασχόληση ικανού και εξειδικευμένου προσωπικού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00