Αρχική » Οι Δήμοι Ανδραβίδας- Κυλλήνης, Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Οι Δήμοι Ανδραβίδας- Κυλλήνης, Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου ενώνουν τις δυνάμεις τους.

από Maria Petroutsa

 ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ – ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΠΥΡΓΟΥ

Ενώνουν τις δυνάμεις τους και επιχειρούν «άνοιγμα» στην Ιταλία με οδηγό το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο

*Πλήθος  επαφών του Προέδρου του Ελληνοιταλικού Επιμελητήριου με Μητροπολίτη, Δημάρχους και ΕΒΕ Ηλείας

Η ισχύς εν τη ενώσει για τρεις Δήμους της Ηλείας οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και επιχειρούν δυναμικό «άνοιγμα» προς τη γειτονική Ιταλία, με οδηγό το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

Πρόκειται για τους Δήμους Ανδραβίδας Κυλλήνης, Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου, οι οποίοι, σε πρώτη φάση, προχωρούν σε αδελφοποιήσεις με τρεις Δήμους της Ιταλίας και σε δεύτερη φάση, θα διεκδικήσουν Ευρωπαϊκά προγράμματα -ήδη υπέβαλλαν προτάσεις- αξιοποιώντας αναπτυξιακές ευκαιρίες που αφορούν στην ανταλλαγή κουλτούρας, στην οικονομία και επιχειρηματικότητα καθώς και στην υλοποίηση δράσεων για τη δημιουργία υποδομών, με βασικές κατευθύνσεις  τον πολιτισμό, την κουλτούρα, την οικονομία-επιχειρηματικότητα, τις υποδομές, τον αθλητισμό και την εκπαίδευση. 

Πρόκειται για το φιλόδοξο – αναπτυξιακό σχέδιο “Magna Graecia” επικεφαλής του οποίου έχει τεθεί το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο δια του Προέδρου του Γιάννη Τσαμίχα ο οποίος επισκέφθηκε την Ηλεία και είχε σειρά επαφών με τους Δημάρχους Πύργου Ηλείας Στάθη Καννή, Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα, και Αρχαίας Ολυμπίας Αριστείδη Παναγιωτόπουλο.

 Επίσης ο κ. Τσαμίχας, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου Παναγιώτη Βαμβακάρη  και τον Συντονιστή του Προγράμματος στην Ηλεία, υπάλληλο του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιώργο Σαραντόπουλο, επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιο καθώς και τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ηλείας Κώστα Νικολούτσο . Ο κ. Τσαμίχας  σε όλους τους τόνους κατέστησε σαφές ότι η Ιταλία αποτελεί διαχρονικά τον σημαντικότερο οικονομικό εταίρο της Ελλάδας,

 «Εν έτει 2023, οι ελληνοϊταλικές επιχειρηματικές σχέσεις δείχνουν σταθερότητα, αλλά και προοδευτικά τάση διεύρυνσης, με την Ιταλία να αποτελεί τον κυριότερο εξαγωγικό προορισμό των ελληνικών προϊόντων μεταξύ των πρώτων 100 εξαγωγικών προορισμών εδώ και δεκαετίες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα οι Δήμοι της Ηλείας δεν είχαν αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που παρέχουν προγράμματα όπως το INTEREG , HORIZON  κ.α. ενώ, το ενθαρρυντικό της υπόθεσης είναι ότι οι τρεις Δήμαρχοι άφησαν στην άκρη διαφορές ή ανταγωνισμούς και ένωσαν δυνάμεις για το καλό του τόπου τους, γεγονός το οποίο εξήρε άλλωστε και ο κ. Τσαμίχας επισημαίνοντας ότι αυτό πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00