Αρχική » Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας για το Πρωτοδικείο

Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας για το Πρωτοδικείο

από Maria Petroutsa

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 πραγματοποιήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο στον Δήμο Ήλιδας στο Συνεδριακό Κέντρο της Σοχιάς με θέμα το κλείσιμο του Πρωτοδικείου.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας απηύθυνε κάλεσμα σε όλους του Βουλευτές του Νομού Ηλείας να παραβρεθούν ώστε να δοθεί λύση στο φλέγον αυτό ζήτημα. Στο Δημοτικό Συμβούλιο επίσης συμμετείχαν όλοι οι πολιτικοί φορείς του τόπου καθώς και επιχειρηματίες.

Το παρόν έδωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος τόνισε την στήριξη του προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Αμαλιάδας και των γύρω μικρότερων πόλεων ενώ άφησε αιχμές κατά του Κυβερνόντος κόμματος. Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος έστειλε επιστολή που ανέφερε ότι λόγω αυξημένων υποχρεώσεων στο Υπουργείο δεν μπορούσε να παραβρεθεί. Επιβεβαίωσε ότι από την μεριά του κάνει τις απαραίτητες κινήσεις προς όφελος του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας και καθησύχασε τον κόσμο λέγοντας ότι το Πρωτοδικείο δεν θα κλείσει.

Επιστολή έστειλε και ο κ. Καλαματιανός που λόγο υποχρεώσεων έπρεπε να βρίσκεται εκτός νομού. Τόνισε ότι είναι μαζί με το Πρωτοδικείο και τους αγώνες του Δικηγορικού Συλλόγου και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει για την διατήρηση του.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος ευχαρίστησε τον κόσμο για την ανταπόκριση του σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Θανάσης Θεοδόσης. Τόνισε την σημασία που έχει το Πρωτοδικείο για την περιοχή και με την απομάκρυνση του η Αμαλιάδα μετατρέπεται σε ένα μεγάλο χωριό. Με δεδομένα την απώλεια τον Πανεπιστημιακών σχολών από την περιοχή, την υπολειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, ΔΕΗ και Εφορίας είναι σαν να κλείνει η πόλη όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Αναφέρθηκε στα έξοδα που θα έχει ο κάθε δικηγόρος ο οποίος θα πρέπει να μεταβαίνει στον Πύργο για τις υποθέσεις του και τόνισε ότι στην ουσία δεν θα υπάρξει καμία μείωση δαπανών όπως υποστηρίζει το νομοσχέδιο αυτό.

Σημαντική ήταν η στήριξη από τον Δήμαρχο Πύργου, κ. Στάθη Καννή. Ο οποίος έδειξε την αμέριστη στήριξη του προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Αμαλιάδας, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ενότητα στους δύο μεγάλους Δήμους του Πύργου και της Αμαλιάδας και σημείωσε ότι όταν πιάνει φωτιά το σπίτι του γείτονα σύντομα θα έρθει και στο δικό μας. Ο κ. Καννής άφησε θετικές εντυπώσεις και φαίνεται ότι αλλάζει σελίδα ο Δήμος Πύργου προς όφελος όλου του Νομού.

Ο Δήμαρχος Γαστούνης κ. Καστρινός έδειξε εξίσου την στήριξη του και μιλώντας με νούμερα μιας και ο ίδιος είναι μαθηματικός, απέδειξε ότι μόνο κόστος θα έχει μελλοντικά για την περιοχή μας μια τέτοια κίνηση. Έκρινε αυστηρά το κυβερνόν κόμμα και θεωρεί ότι η ευθύνη είναι καθαρά σε αυτό.

Δυναμική εξέλιξη στην συζήτηση έδωσε ο Δικηγόρος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σάκης Κότσιφας. Ο κ. Κότσιφας καθώς είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας για πολλά έτη και τον αφορά άμεσα μια τέτοια κίνηση τόνισε ότι όπως  όλοι γνωρίζουμε η Ελλάδα αποτελεί ένα ενιαίο κράτος Δικαίου. Με τον συγκεντρωτισμό των υπηρεσιών στα μεγάλα αστικά κέντρα υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος από την εξουσία και σιγά σιγά η Ελλάδα από Κράτος Δικαίου μετατρέπεται σε Αστυνομικό κράτος. Το κοινό τον χειροκρότησε θερμά και συμφώνησε μαζί του.

Οι επόμενοι ομιλητές εξίσου τόνισαν την σημασία του Πρωτοδικείου για την περιοχή. Στο βήμα ανέβηκε ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος από την αντιπολίτευση και τόνισε ότι στον αγώνα αυτό θα είναι δίπλα στην Δημοτική αρχή. Στο βήμα ανέβηκαν μέλη της Δημοτικής Αρχής όπως ο κ. Γιώργος Κράλλης, Κωνσταντίνος Τσεριώνης , Σπύρος Λαμπρινός,  Κώστας  Αναγνωστόπουλος  και Γιάννης Τασσόπουλος . Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Νικολόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει αντίδραση και να κινηθούν ανάλογα με κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων για συμπαράσταση. Η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας επίσης έδειξε την στήριξη της και είπε ότι θα συμμετέχει το Εργατικό κέντρο σε οποιαδήποτε διαμαρτυρία υποστήριξης του Πρωτοδικείου. Ο Πρόεδρος τη Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Πολύδωρας κατέθεσε πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας . Η πρόεδρος των Συμβολαιογράφων κ. Γάσπαρη, ο επιχειρηματίας κ. Νιπεργιάλης  καθώς και άλλοι επιχειρηματίες έδειξαν την στήριξή τους. Σύντομο χαιρετισμό και την στήριξη της Μητρόπολης απηύθυνε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας & Ωλένης ο Φιλάρετος Σπανόπουλος.

Στο τέλος ο κ. Χριστοδουλόπουλος ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Θεοδόση τις πληροφορίες των Δημάρχων των αντίστοιχων πόλεων που κινδυνεύουν με υποβάθμιση του Πρωτοδικείου τους, ώστε να έρθει σε επαφή και οργανωμένα να ζητήσουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, σε αντίθετη περίπτωση που θα αρνηθούν οποιαδήποτε συνάντηση τόνισε ότι θα προβούν σε διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο. Ήταν σημαντική κίνηση αυτή για τον Δήμο Ήλιδας και πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου ο οποίος τονίζει πάντα τις δυνάμεις της συμμαχίας για το καλό του τόπου.

Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00