Αρχική » Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ- Τσιρώνης: «Κτηνοτρόφοι και αγρότες είναι προστάτες του Περιβάλλοντος»

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ- Τσιρώνης: «Κτηνοτρόφοι και αγρότες είναι προστάτες του Περιβάλλοντος»

από Maria Petroutsa

Τη στήριξη των Ηλείων πολιτών ζητά ο πρ. υπουργός και υποψήφιος βουλευτής Ηλείας Γιάννης Τσιρώνης στην προεκλογική περιοδεία των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ που συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές της 21ης Ιουνίου 2023 (σε συνασπισμό με την Πράσινη Ενότητα, όπως συνέβη και στις εκλογές της 21ης Μαίου).


Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Τσιρώνης ως υπουργός (επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) είχε συμβάλλει σημαντικά στην επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στον Πύργο και την Ηλεία (τιμήθηκε μάλιστα από το δήμο Πύργου με τον τίτλο του επίτιμου δημότη).
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο κ. Τσιρώνης κατάγεται από την Ηλεία και πιο συγκεκριμένα από την Μίνθη του δήμου Ζαχάρως και επισκέπτεται συχνά-πυκνά το νομό.
Το ιδρυτικό στέλεχος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, μαζί με τον συνυποψήφιο στο ψηφοδέλτιο Ηλείας Νίκο Σακκούλη και τον Συντονιστή του κόμματος στη Δυτική Ελλάδα Γιώργο Γουβιά, την Τετάρτη (21/06), επισκέφθηκαν το ΚΕΑ Πύργου, συνομιλώντας με τον υπεύθυνο Άλκη Κωνσταντόπουλο. Η νέα ΚΑΠ αλλά και ο επαναπλημμυρισμός της λίμνης Μουριάς στον Πύργο ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης.
Παράλληλα το κλιμάκιο των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ επισκέφθηκε και το Δασαρχείο Πύργου, έχοντας ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Δασάρχη Πύργου Παναγιώτη Λάττα.
Ειδικότερα ο Γιάννης Τσιρώνης τόνισε πως «Είναι φανερό ότι και στην Ηλεία ο αγροτικός πληθυσμός μειώνεται, έχουμε μεγάλα προβλήματα, κι αυτό έχει αντίκτυπο και στην προστασία του δάσους. Οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες είναι προστάτες του Περιβάλλοντος. Φέτος υπάρχει πολύ καύσιμη ύλη διότι μέχρι και πρόσφατα είχαμε βροχές και δεν υπάρχουν ζώα να την φάνε βοσκώντας γεγονός που είναι απειλή για τα δάση με τις πυρκαγιές.


Από την άλλη υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν για δουλειά την ίδια στιγμή που διατίθενται μεγάλα ποσά για αποψίλωση της βλάστησής του τελευταίου έτους. Αυτά τα ποσά -και λιγότερα- θα μπορούσαμε να επιδοτήσουμε τους κτηνοτρόφους μας να μπούνε τα ζώα τους στο βουνό ώστε και το κόστος ζωοτροφής να μειωθεί».
Ο κ. Τσιρώνης κάλεσε τους Ηλείους πολίτες να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο των οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ-Πράσινη Ενότητα στις εκλογές της 21ης Ιουνίου λέγοντας πως «Εμείς έχουμε στο DNA του κόμματος μας την στήριξη του μικροεπαγγελματία, του αγρότη, του κτηνοτρόφου και γιαυτό το λόγο θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει η φωνή μας στη Βουλή για να λυθούν τα προβλήματα τους. Όσες φορές βρεθήκαμε σε θέση ευθύνης αποδείξαμε ότι έχουμε τη δυνατότητα και τις γνώσεις να εφαρμόσουμε λύσεις άμεσες, ρεαλιστικές, βιώσιμες. Δυστυχώς τα μη οικολογικά κόμματα δεν έχουν τέτοια γνώση, ούτε ενδιαφέρον, και γι αυτό το λόγο αυτά τα προβλήματα χρονίζουν και γίνονται χειρότερα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00