Αρχική » Οδηγός «τσέπης» για την έμφυλη βία-Όλες οι πληροφορίες σε μια εφαρμογή

Οδηγός «τσέπης» για την έμφυλη βία-Όλες οι πληροφορίες σε μια εφαρμογή

από Maria Petroutsa


Ο Δήμος Πύργου και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Πύργου, προωθούν τη νέα καμπάνια της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας για τη νέα εφαρμογή «Οδηγός τσέπης για την έμφυλη βία».
Πρόκειται για μια νέα ψηφιακή εφαρμογή που δίνει χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορεί κάποιος να ανταποκριθεί στην αποκάλυψη ενός περιστατικού βίας.
Ήδη, ενημερωτικές αφίσες έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης όπως και στην είσοδο στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο και στο Πολύκεντρο. Επίσης θα τοποθετηθούν αυτοκόλλητα σε εμφανή σημεία με το ανάλογο barcode που διαθέτει και η αφίσα για όσους επιθυμούν να το σκανάρουν και να «κατεβάσουν» την εφαρμογή στο κινητό τους. Η εφαρμογή διατίθεται σε Android και iOS.

Χρήσιμες πληροφορίες για όλους

Ο «Οδηγός Τσέπης για την Έμφυλη Βία» έχει αναπτυχθεί στη βάση διεθνών προτύπων και είναι ήδη διαθέσιμη σε περισσότερες από 12 γλώσσες και διατίθεται δωρεάν. Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που παρέχει πληροφορίες και συμβουλές για το «τι να κάνει», «τι να πει» και «τι να αποφύγει» οποιοσδήποτε έρχεται σε επαφή με άτομα που έχουν βιώσει έμφυλη βία.
Μπορεί δε να χρησιμοποιηθεί είτε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, είτε οποιαδήποτε στιγμή κριθεί αναγκαίο.
Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για το Δίκτυο Δομών της ΓΓΔΟΠΙΦ, που υποστηρίζει σε όλη την επικράτεια γυναίκες θύματα βίας ή πολλαπλών διακρίσεων και τα ανήλικα παιδιά τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00