Αρχική » ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ)

ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ)

από Maria Petroutsa


«Είμαι ένας από εσάς, ο Νίκος σας!»
Μια τετραετία σταθμός ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες και μια νέα πενταετία γεμάτη προκλήσεις, νέα στοιχήματα αλλά και νέους ορίζοντες ανοίγεται μπροστά μας. Το 2019 κληθήκαμε από τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, να τα φτιάξουμε όλα από την αρχή.
Να δώσουμε σε αυτόν τον τόπο ταυτότητα, εξωστρέφεια, ελπίδα, δυναμική, να τον βάλουμε στις ράγες της ανάπτυξης και να δώσουμε ένα τέλος στην μιζέρια, στην αδράνεια και στην απραξία που είχε φέρει την Δυτική Ελλάδα στον πάτο.
Η επόμενη μέρα βρίσκει την Ολυμπιακή Γη μας πολύ διαφορετική. Μια σπουδαία ομάδα, με σπουδαίους συνεργάτες εργάστηκε μεθοδικά και σκληρά, μέρα – νύχτα αυτά τα τέσσερα χρόνια για να νιώσουμε ξανά περήφανοι που ζούμε σε αυτόν τον τόπο και πλέον η Δυτική Ελλάδα έχοντας ανακτήσει την παραγωγική της δύναμη και όντας πρωταθλήτρια στην μείωση της ανεργίας και στην δημιουργία θέσεων εργασίας, ατενίζει πλέον το μέλλον με δυναμισμό και ακόμα περισσότερη αισιοδοξία.
Η Δυτική Ελλάδα και η Ηλεία πλέον δεν είναι κομπάρσοι. Γίνονται πρωταγωνιστές και για πρώτη φορά η Περιφέρεια έγινε το πραγματικό σπίτι για κάθε Δήμο, για κάθε πολίτη. Για πρώτη φορά υπήρξε τόσο μεγάλη και τόσο στενή συνεργασία με όλους τους φορείς και για πρώτη φορά επίσης, πετύχαμε την υλοποίηση τόσων έργων και δράσεων, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Προσωπικά, θεωρώ, πως τo έργο που αφήνουμε πίσω μας είναι ο καθρέπτης, η παρακαταθήκη και το διαβατήριο για την επόμενη ημέρα. Και στους τομείς του Πολιτισμού και του Τουρισμού τα έργα και τα αποτελέσματα της τετραετίας είναι ορατά.
Η «Φλόγα Πολιτισμού» άναψε σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό και σε κάθε πλατεία. Προβάλλαμε τον τόπο μας, επαναφέραμε το χαμόγελο στα χείλη των πολιτών και κυρίως πήραν οικονομική ανάσα οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες με 250 δράσεις το χρόνο τα τελευταία δυο χρόνια και αποτέλεσμα πλέον η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διεκδικεί πόρους από το ΕΣΠΑ ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για τον Πολιτισμό.
Η «Ολυμπιακή Γη» ταξιδεύει πλέον την Ηλεία και την Δυτική Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Και δεν ήταν μια ακόμα δέσμευση που έγινε πράξη. Ήταν η πιο εμβληματική δράση της τετραετίας, ήταν ένα χρέος που εκπληρώσαμε στον τόπο που μας αγκάλιασε, μας μεγάλωσε, μας ζει και μας αξίζει! Μέσω του «Olympian Land» καταφέραμε να πάρουμε από το ΕΣΠΑ 4 εκατομμύρια ευρώ για την τουριστική προβολή της περιοχής την στιγμή που μέχρι πρότινος το ποσό που δικαιούταν η περιφέρεια ανερχόταν στο 1 εκατομμύριο ευρώ ενώ μετά από συνεννόηση με την διαχειριστική αρχή, τη νέα περίοδο αυτό το ποσό θα φτάσει για πρώτη φορά στα χρονικά, στα 5 εκατομμύρια, σπάζοντας νέο ρεκόρ.
Πάντα ήμουν της άποψης, ότι από τον τόπο μας δεν λείπει ένας ακόμα επαγγελματίας πολιτικός. Λείπει ένας άνθρωπος που θα ασχοληθεί με την πολιτική, έχοντας βιώσει και συνεχίζοντας σαν βιώνει τις ανάγκες και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Έτσι πορεύτηκα και έτσι θα συνεχίσω να πορεύομαι μέχρι τέλος της πολιτικής μου σταδιοδρομίας. Ως ένας επαγγελματίας που έγινε πολιτικός και όχι ως ένας επαγγελματίας πολιτικός. Με αγάπη και ενδιαφέρον για τον τόπο μας, με όρεξη και σχέδιο για την ανάπτυξη του.
Και είμαι περήφανος που μπορώ σήμερα να κοιτάζω στα μάτια τους πολίτες της Ηλείας, γνωρίζοντας πως η σχέση που έχουμε χτίσει δεν είναι σχέση πολιτικού – ψηφοφόρου. Είναι σχέση ανθρώπινη, φιλική. Είναι σχέση ανταποδοτική και ειλικρινής.
Γιατί τα τέσσερα τελευταία χρόνια η πόρτα του γραφείου μου και το κινητό μου ήταν πάντα ανοιχτό για κάθε πολίτη σε κάθε γωνιά της Ηλείας.
Γιατί ίδρωσα και ιδρώνω καθημερινά τη φανέλα μακριά από τοξικότητες, ίντριγκες, και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Δεν τα έχω ανάγκη αυτά όταν έχω δίπλα μου τους φίλους μου, την οικογένειά μου, τους ανθρώπους που με αγαπούν, τους απλούς πολίτες και τους υγιείς επιχειρηματίες.
Γι’ αυτό δεν μετάνιωσα ούτε στιγμή αλλά ούτε και σκέφτηκα ποτέ το κόστος, αφιερώνοντας χρόνο από την προσωπική μου ζωή και την επαγγελματική μου καριέρα.
Επισκέφτηκα όλη την Ηλεία από άκρη σ’ άκρη προσπαθώντας να δώσω λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και πλέον το γνωρίζετε: Είμαι ένας από εσάς, είμαι ο Νίκος σας! Και πλέον το γνωρίζω και εγώ! Και σας ευχαριστώ από καρδιάς για την στήριξη και την εμπιστοσύνη σας. Είναι χρέος και καθήκον μου να μην τα προδώσω ποτέ!
Ως άνθρωπος του μόχθου και της εργασίας νιώθω τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις ανησυχίες σας και τα τέσσερα τελευταία χρόνια, απέδειξα ότι με σχέδιο και σκληρή δουλειά τίποτα δεν είναι αδύνατο!
Ο τόπος μας έχει όλες τις προϋποθέσεις να πάει ακόμα πιο ψηλά. Η Ηλεία έχει αστείρευτη πηγή πλούτου και ομορφιάς και δεν μας αρκεί το λίγο και το μέτριο. Θα προχωρήσουμε μπροστά γιατί το αξίζει ο τόπος που τόσο αγαπάμε και που θέλουμε τόσο πολύ να τον δούμε να «ανατέλλει».
Και για να γίνει αυτό, χρειάζεται μόνο ένα πράγμα: Να γίνει η Ηλεία, η αποστολή και ο προορισμός μας! Και για μένα είναι και τα δύο! Μπροστά για όλους λοιπόν, και κυρίως μπροστά για την Ηλεία!»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00