Αρχική » ΝΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Σεβασμός προς κάθε υποψηφιότητα

 Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας μας, είναι η συμμετοχή του πολίτη. Και το πιο βασικό στοιχείο της ανθρώπινης φύσης, είναι ο σεβασμός.

Δεν γίνεται λοιπόν, όταν ένας πολίτης ανακοινώνει την υποψηφιότητα του ή τη συμμετοχή του στις εκλογές, αμέσως και συνεχώς να προσπαθούμε να απαξιώσουμε ανθρώπους, να θίξουμε υπολήψεις, να μειώσουμε προσωπικότητες, πολλές φορές… θέλοντας να εξυψώσουμε τον εαυτό μας.

Ο σεβασμός των πολιτών προς κάθε υποψηφιότητα, θεωρώ πως είναι κάτι το αυτονόητο. Η πολιτική συμμετοχή… αξίζει σεβασμού. Το απαιτεί η ίδια η Δημοκρατία μας. Το είχε πει πριν από χρόνια και ο αείμνηστος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος. Δεν ενθυμούμαι επακριβώς τα λόγια του, αλλά έχω συγκρατήσει το νόημα τους, το οποίο προσδιορίζεται σε δυο προτάσεις… Καταγγέλλουμε ή υβρίζουμε τους πολιτικούς. Αλλά, έχουμε αναρωτηθεί… τι θα γινόμασταν χωρίς πολιτικούς;

Οι Δημοκρατίες επομένως, εκεί βασίζονται. Στη συμμετοχή του πολίτη. Στις Δημοκρατίες, ο ίδιος ο πολίτης, έχει τη δυνατότητα, παρά βεβαίως… τις (πολλές) δυσκολίες, να γίνει πολιτικός. Τι ωραιότερο για μια Δημοκρατία; Τι ομορφότερο για μια Πολιτεία; Τι καλύτερο για μια κοινωνία; 

   Σεβασμός προς όλες και όλους, προς την καθεμιά και τον καθένα ξεχωριστά. Σε αντίθεση φυσικά, με την όποια υποτιθέμενη υποψηφιότητα που αυτο-ανακηρύσσεται… προς δημιουργία εντυπώσεων και κατόπιν αποσύρεται από την… διεκδίκηση, αδυνατώντας προφανώς, να συγκροτήσει συνδυασμό για τις εκλογές. Αν και κάτι τέτοιο, είναι το έλασσον. Το μείζον ζήτημα, σε μια τέτοια περίπτωση, είναι το να διαλαλεί (κι από πάνω)… ότι την στήριζαν όλοι οι νέοι ενός τόπου. Τι άλλο άραγε, θα μπορούσε να διανοηθεί… μια (τέτοια και τόσο) αποτυχημένη πολιτική κατάσταση, προκειμένου να πείσει ότι διαθέτει μια κάποια πολιτική ισχύ; Κι αυτό, επειδή επί του πρακτέου, απεδείχθη περίτρανα… το ακριβώς αντίθετο.  

Σεβασμός λοιπόν, για κάθε υποψηφιότητα! Σεβασμός στην οποιαδήποτε υποψηφιότητα… που δεν διακατέχεται από ιδιοτέλεια (όποιου είδους) και (προπάντων) δεν χρησιμοποιεί… εκβιαστικούς διαύλους (προβολής).

Με τιμή

Νικόλαος Διαμαντόπουλος

Τέως Επικεφαλής Ανεξαρτησίας Ήλιδας (2014-2019)

Πολίτης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00