Αρχική » Νικολακόπουλος: «Να θυμηθούμε τα οφέλη που προσφέρει ο αθλητισμός και να τον εντάξουμε στην ζωή μας!»

Νικολακόπουλος: «Να θυμηθούμε τα οφέλη που προσφέρει ο αθλητισμός και να τον εντάξουμε στην ζωή μας!»

από Maria Petroutsa

O Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δυτ. Ελλάδας, για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2023

Το ότι «η σωματική άσκηση είναι βασικός πυλώνας ενός υγιούς τρόπου ζωής» υπενθυμίζει -επ` ευκαιρίας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (23-30 Σεπτεμβρίου)- ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δυτ. Ελλάδας, Δημήτρης Νικολάκοπουλος. Ο υποψήφιος Περιφ. Σύμβουλος Ηλείας (με την παράταξη «Μπροστά για Όλους» του Νεκτάριου Φαρμάκη), παρά την προεκλογική περίοδο που διανύουμε δεν ξεχνά να υπενθυμίσει τα οφέλη που μας προσφέρει ο αθλητισμός καλώντας τους πολίτες, κάθε ηλικίας, να τον εντάξουν στην ζωή τους.

«Αυτήν τη βδομάδα διανύουμε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού που αποτελεί μια πρωτοβουλία της ΕΕ, με στόχο την προώθηση του αθλητισμού και της άσκησης. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού αφορά όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής ή επιπέδου φυσικής κατάστασης. Κατά τη διάρκειά της διοργανώνεται ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων σε διάφορα επίπεδα», τονίζει ο κ. Νικολακόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δυτ. Ελλάδας, προσθέτει πως «Εντάσσοντας τον αθλητισμό στην καθημερινότητά μας πετυχαίνουμε όχι μόνο την διατήρηση της σωματικής μας υγείας αλλά και την δημιουργία μιας ευεξίας με πολύ σημαντικά οφέλη στην καλή ψυχική μας υγεία. Το “νούς υγιής εν σώματι υγιή” των αρχαίων προγόνων μας επιβεβαιώνει διαχρονικά όλα τα παραπάνω.
Είναι σημαντικό να ειπωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, ειδικά και μετά την περίοδο της πανδημίας, τα επίπεδα άθλησης στην ΕΕ παρουσιάζουν στασιμότητα. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε όλα τα οφέλη που μας προσφέρει ο αθλητισμός και να τον εντάξουμε ξανά στην ζωή μας.
Ας μην ξεχνάμε ο αθλητισμός είναι για όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία, το κοινωνικό υπόβαθρο ή το επίπεδο της φυσικής κατάστασης».

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού
Κάθε χρόνο, μία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη στα σπορ και την άθληση στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (23 Σεπτεμβρίου – 30 Σεπτεμβρίου 2023). Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) κι έχει ως στόχο την αύξηση της συμμετοχής όλων των πολιτών στη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να υιοθετήσουν έναν ενεργό και υγιή τρόπο ζωής.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού (European Week of Sport) υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2015, σε μία προσπάθεια να ανατραπεί η ανησυχητική τάση για τη μειωμένη ενασχόληση των ευρωπαίων πολιτών με τη φυσική δραστηριότητα, όπως καταδεικνύουν έρευνες, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο κρατών μελών της Ε.Ε. Ενδεικτικά είναι τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου 2014 για τον αθλητισμό και τη φυσική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα οποία σχεδόν 60% των Ευρωπαίων δεν αθλούνται ή αθλούνται ελάχιστα.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις που διοργανώνονται τοπικά εδώ: https://sport.ec.europa.eu/european-week-of-sport

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00