Αρχική » Νικολακόπουλος: «Να βάλουμε στη ζωή μας το ποδήλατο!»

Νικολακόπουλος: «Να βάλουμε στη ζωή μας το ποδήλατο!»

από Maria Petroutsa

Ημερίδα Ποδηλασίας στην Κρέστενα
«Ενισχύουμε τον ποδηλατικό τουρισμό για την επέκταση της τουριστικής περιόδου»

Στην Κρέστενα, στον χώρο της Γιορτής Σταφίδας, βρέθηκε, το απόγευμα της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου 2023, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος. Σκοπός της παρουσίας του εκεί δεν ήταν άλλος από την συμμετοχή του στην Ημερίδα Ποδηλασίας (ποδηλατάδα, αγώνας και ομιλίες) που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός – Λαογραφικός σύλλογος «Δρώμενα» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας.
«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο σύλλογο Δρώμενα που αποτελεί βασικό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας. Έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στον Πολιτισμό, στον Εθελοντισμό και ήρθε η ώρα να συμβεί το ίδιο και για τη νέα γενιά και τον Αθλητισμό. Ο σύλλογος είναι πολύ δραστήριος, κινητοποιεί κόσμο, κάτι που ο κόσμος, οι οικογένειες μας το έχουν ανάγκη προκειμένου να ζουν και να χαίρονται όμορφες στιγμές μέσα από τέτοιου είδους δράσεις. Θέλω να ξέρετε ότι τόσο η Περιφέρεια όσο και εγώ προσωπικά θα είμαστε δίπλα σας σε όλες σας τις δράσεις», τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Νικαολακόπουλος.

Έχουμε «χτίσει» ήδη μια γερή «βάση» για την ανάπτυξη του Ποδηλατικού Τουρισμού

Παράλληλα ο κ. Νικολακόπουλος πρόσθεσε ότι «Καλλιεργώντας την ποδηλατική κουλτούρα στην περιοχή μας αποκτούμε καλύτερη ποιότητα ζωής και καλύτερη υγεία. Απαιτείται περαιτέρω προσπάθεια σε αυτό και με την ανάπτυξη του δικτύου ποδηλατοδρόμων στην περιοχή μας».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, επισήμανε ακόμα ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει «χτίσει» ήδη μια γερή «βάση» για την ανάπτυξη του Ποδηλατικού Τουρισμού.
«Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη επιλογή για την επέκταση της τουριστικής περιόδου καθιστώντας την Ηλεία πόλο έλξης για επισκέπτες και αθλητές από κάθε γωνιά του πλανήτη. Θυμίζω ότι μέσα στο 2023 από το νομό πέρασε ο 1ος διεθνής ποδηλατικός αγώνας L’Étape Greece, με τη σφραγίδα του θρυλικού Tour de France, σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Μάλιστα, μεταξύ άλλων, είναι ήδη προγραμματισμένος και ο 2ος διεθνής ποδηλατικός αγώνας L’Étape Greece, στην ιστορική Αρχαία Ολυμπία, στις 6 Απριλίου 2024, τοποθετώντας τη χώρα μας στο κέντρο του παγκόσμιου ποδηλατικού και αθλητικού τουρισμού.
Περισσότεροι από 2.000 ποδηλάτες, νιώθοντας ακριβώς όπως και οι πρωταθλητές του Γύρου της Γαλλίας, και επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μία ανεπανάληπτη αθλητική εμπειρία, με έντονο πολιτιστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, θαυμάζοντας ταυτόχρονα τα σπάνια φυσικά τοπία της Ηλείας μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00