Αρχική » Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Ξεκινούν οι πληρωμές των νέων γεωργών της Ηλείας

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Ξεκινούν οι πληρωμές των νέων γεωργών της Ηλείας

από Maria Petroutsa

Η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ενημερώνει ότι ξεκίνησαν σήμερα, Τρίτη, οι πληρωμές α΄ δόσης των νέων γεωργών-δικαιούχων της Ηλείας, της 3ης Πρόσκλησης των νέων γεωργών (υπομέτρο 6.1), στο οποίο έχουν ενταχθεί και οι επιλαχόντες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η α΄ δόση του προγράμματος νέων γεωργών αγγίζει το 70% του συνολικού ποσού και ήδη άρχισε η καταβολή στους 154 νέους γεωργούς-δικαιούχους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Νέων Αγροτών, του μεγαλύτερου που εφαρμόσθηκε ποτέ μέχρι σήμερα στη χώρα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προβλέπει την στήριξη της νέας γενιάς του πρωτογενούς τομέα, με το ποσό ανά δικαιούχο να ανέρχεται σε 35.000-40.000€.
Όπως τόνισε η Ηλεία Βουλευτής και σύμφωνα με την ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο, έως το τέλος του Οκτωβρίου αναμένεται να πληρωθεί το σύνολο των περίπου 2.100 νέων δικαιούχων του μέτρου, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο σε ποσοστό 100%. Μάλιστα, σε αυτό το ενισχυμένο πρόγραμμα συμμετέχουν και οι επιλαχόντες της τελευταίας προκήρυξης, επιλογή που αποδεικνύει έμπρακτα ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, εξοικονομώντας τους απαραίτητους πόρους, στέκεται δίπλα στους νέους, με στόχο την τόνωση της ελληνικής περιφέρειας και την ενίσχυσή της, μέσα από δράσεις που καθιστούν πιο ελκυστική και προσοδοφόρα την ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00