Αρχική » Να ξαναγίνει η Ηλεία προπύργιο της Δημοκρατικής Παράταξης

Της Εύης Βεργοπούλου, οικονομολόγου και υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου Ηλείας με τον συνδυασμό «Νέα Δυτική Ελλάδα – Ενωμένοι Μπορούμε»

Η φετινή προεκλογική περίοδος κύλησε όπως ολόκληρη η τετραετία, δηλαδή πανηγυρικές εκδηλώσεις και αλόγιστη σπατάλη για μικροεξυπηρετήσεις. Δεν ακούσαμε και δεν είδαμε κανέναν σοβαρό προγραμματισμό για το τι θα γίνει την επόμενη πενταετία στην Ηλεία. Κανένας δεν κατάλαβε τι έργα θα φτιάξουμε, τι δράσεις θα χρηματοδοτηθούν, παρά μόνο εκθέσεις ιδεών πασπαλισμένες με επικοινωνιακή χρυσόσκονη.
Το πιθανότερο είναι ότι θα ξαναπαρουσιαστούν τα ίδια έργα, τα οποία θα μπουν στο νέο ΕΣΠΑ και θα δεσμεύσουν πόρους, διότι μέσα σε τέσσερα χρόνια δεν ολοκληρώθηκε τίποτα επί της ουσίας.
Οι πολίτες της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας πρέπει να τερματίσουν την πορεία της σημερινής περιφερειακής αρχής, ώστε να ξαναμπούμε σε τροχιά δημοκρατική και προοδευτική, τιμώντας την ιστορία του τόπου.
Η Ηλεία και η Δυτική Ελλάδα πρέπει να ξαναγίνουν προπύργιο της Δημοκρατικής Παράταξης και να επαναφέρουν τον τόπο σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, που να σέβεται το περιβάλλον, να καταπολεμά τους κοινωνικούς αποκλεισμούς και τις πάσης φύσεως ανισότητες.
Η επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει να βρει την Ηλεία πρωταγωνίστρια στην αγροτική και την τουριστική ανάπτυξη, στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στην ολοκλήρωση των βασικών υποδομών.
Μια δεύτερη θητεία στη σημερινή περιφερειακή αρχή μπορεί να εγγυηθεί μόνον ότι η Ηλεία δεν θα αποκτήσει ποτέ πανεπιστημιακές σχολές και ότι θα δίνονται λεφτά μόνο για χορούς και πανηγύρια, κι αν τυχόν περισσέψει κάτι, μπορεί να φτιάξουμε και καμιά γέφυρα.
Η πανδημία, όπως φάνηκε και στην περίπτωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έδωσε «περίοδο χάριτος» και άφθονο χρήμα για μοίρασμα. Ήδη όμως οι πολίτες βιώνουν τις σκληρές συνέπειες της δεύτερης τετραετίας της κυβέρνησης, με ένα κράτος ανήμπορο να εγγυηθεί την ασφάλεια στους πολίτες.
Εάν εκλεγούν ξανά οι ίδιοι, θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα, αφού κάποια στιγμή θα τελειώσουν τα έργα που βρήκε έτοιμα και δρομολογημένα.
Μοναδική επιλογή για να ξαναμπεί η Ηλεία και η Δυτική Ελλάδα σε δρόμο δημοκρατικό και προοδευτικό, είναι η ψήφος στον συνδυασμό του Σπύρου Σκιαδαρέση. Ενωμένοι μπορούμε να αγωνιστούμε για μια νέα Δυτική Ελλάδα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00