Αρχική » ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ:Να ενισχυθεί με προσωπικό ο ΕΦΚΑ στην Ηλεία – Απίστευτη η ταλαιπωρία υπαλλήλων και πολιτών

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ:Να ενισχυθεί με προσωπικό ο ΕΦΚΑ στην Ηλεία – Απίστευτη η ταλαιπωρία υπαλλήλων και πολιτών

από Maria Petroutsa

Την ενίσχυση με προσωπικό του ΕΦΚΑ στην Ηλεία, ζητά με ερώτησή του προς την αρμόδια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης.

Όπως επισημαίνει ο Ηλείος βουλευτής, η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων και η δημιουργία του e-ΕΦΚΑ πραγματοποιήθηκε με κύριο σκοπό και στόχο την απλοποίηση και την απλούστευση των διαδικασιών για την υποβολή και την έκδοση των συνταξιοδοτικών πράξεων των Ελλήνων πολιτών. Εντούτοις, η ελλιπής στελέχωση πολλών τοπικών υποκαταστημάτων του e-ΕΦΚΑ έχει προκαλέσει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα με πολλά λειτουργικά προβλήματα, τεράστιες καθυστερήσεις στην απονομή και την έκδοση των συντάξεων και εν γένει στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Από το 2010 στα ασφαλιστικά Ταμεία και μετέπειτα στον ΕΦΚΑ, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία νέα πρόσληψη, παρά τις εκατοντάδες κάθε έτος συνταξιοδοτήσεις. Δεν έχει τηρηθεί – 12 χρόνια τώρα- ούτε καν ο γενικός κανόνας του 1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση. Οι λιγοστοί πλέον εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ βρίσκονται στα όρια της σωματικής και ψυχολογικής εξάντλησης. Ειδικότερα, όμως, στις τοπικές μονάδες, η έλλειψη προσωπικού έχει αποκτήσει ακραία χαρακτηριστικά, καθώς ελάχιστοι υπάλληλοι καλούνται να εργαστούν σε πολλά και εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους συστήματα και να διεκπεραιώσουν πολύ διαφορετικά αιτήματα συναλλασσόμενων (μισθωτών, μη μισθωτών, αγροτών, ναυτικών κ.λπ.).

Ο Μιχάλης Κατρίνης εφιστά την προσοχή της υπουργού στο γεγονός ότι στην Ηλεία υπάρχει άμεση ανάγκη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΕΦΚΑ. Χαρακτηριστικά αναφέρει το παράδειγμα του e-ΕΦΚΑ Αμαλιάδας, όπου ο αριθμός των υπηρετούντων υπαλλήλων είναι εννέα, με σκοπό την εξυπηρέτηση των καθημερινών αιτήσεων και των λειτουργικών απαιτήσεων του Οργανισμού, για έναν πληθυσμό άνω των 76.000 κατοίκων, (χωρίς να υπολογίζονται και οι άνω των 10.000 αλλοδαποί εργάτες γης), ενώ θα έπρεπε να είναι 30 για την εύρυθμη λειτουργία του. Η καθημερινή κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται ανεξέλεγκτη, αφού οι πολίτες ήδη έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν και να διαμαρτύρονται και μοιάζει με «εμπόλεμη ζώνη» όπου οι εργαζόμενοι καλούνται καθημερινά να διαχειριστούν την τεράστια οργή και αγανάκτηση των πολιτών. Καταλήγοντας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητά από την υπουργό να απαντήσει ποιες είναι οι προθέσεις του υπουργείου σε σχέση με την ενίσχυση σε προσωπικό των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στην Ηλεία και σε ποιο χρονικό ορίζοντα πρόκειται αυτή να πραγματοποιηθεί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00