Αρχική » ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ:Αδιαφορεί ο κ. Γεωργιάδης για την υποβάθμιση των νοσοκομείων της Ηλείας

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ:Αδιαφορεί ο κ. Γεωργιάδης για την υποβάθμιση των νοσοκομείων της Ηλείας

από Maria Petroutsa

Καμία απάντηση δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα από τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη στην ερώτηση που κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης για τη συνεχιζόμενη απαξίωση των νοσοκομείων και των άλλων μονάδων υγείας στην Ηλεία, παρότι έχει εκπνεύσει η προβλεπόμενη από τον κανονισμό της Βουλής προθεσμία. Υπενθυμίζεται ότι με την ερώτησή του ο Ηλείος βουλευτής ζητούσε, μεταξύ άλλων, από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει πόσα και ποια είναι τα κενά σήμερα σε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπές ειδικότητες στις μονάδες υγείας της Ηλείας και αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη τους.

Σχολιάζοντας την στάση του υπουργού Υγείας ο Ηλείος βουλευτής δήλωσε:

‘’Εκκωφαντική είναι η σιωπή του λαλίστατου σε άλλες περιπτώσεις κ. Γεωργιάδη που φαίνεται να αδιαφορεί για την υποβάθμιση των νοσοκομείων της Ηλείας. Ο υπουργός που έχει δηλώσει περήφανος στο παρελθόν επειδή έκλεισε 7 νοσοκομεία και άλλες μονάδες υγείας, φαίνεται πως έχει σκοπό να τα πολλαπλασιάσει, γιατί η ενίσχυση και η στήριξη του Εθνικού Συστήματος δεν ήταν ποτέ στις προτεραιότητες, ούτε του ίδιου ούτε της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Ιδιαίτερα όμως τα νοσοκομεία της περιφέρειας, όπως αυτά της Ηλείας, που λειτουργούν οριακά, με υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που αντέχει ακόμα και δεν έχει επιλέξει την οδό της παραίτησης, όπως εκατοντάδες συνάδελφοί τους, φαίνεται πως δεν έχουν να προσδοκούν τίποτα από τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Το όραμα των ιδρυτών του ΕΣΥ που είχε στόχο να διασφαλίσει την ισότιμη πρόσβαση σε δημόσιες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες, δεν φαίνεται να είναι το όραμα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και των υπουργών της που έχουν αποτύχει να αντιστρέψουν την εικόνα συνεχιζόμενης διάλυσης και απαξίωσης των μονάδων υγείας’’.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00