Αρχική » Μιχάλης Κατρίνης: Ταλαιπωρία πολιτών και επιχειρήσεων στην Ηλεία λόγω υποστελέχωσης των Δ.Ο.Υ.

Μιχάλης Κατρίνης: Ταλαιπωρία πολιτών και επιχειρήσεων στην Ηλεία λόγω υποστελέχωσης των Δ.Ο.Υ.

από Maria Petroutsa

Το πρόβλημα της σημαντικής υποστελέχωσης των Δ.Ο.Υ της Ηλείας, καθώς και των συνεπειών που έχει αυτή, θέτει με ερώτησή του προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, καλώντας τον να απαντήσει εάν προτίθεται να ενισχύσει άμεσα τις Δ.Ο.Υ. Πύργου και Αμαλιάδας με εξειδικευμένο προσωπικό.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση αναφέρεται ότι οι δύο Δ.Ο.Υ. που λειτουργούν σήμερα στον Πύργο και την Αμαλιάδα δεν έχουν ενισχυθεί ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια με εξειδικευμένο προσωπικό, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες Δ.Ο.Υ. της Περιφέρειας. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι η Δ.Ο.Υ Πύργου εκτός από την Ηλεία έχει και την ελεγκτική αρμοδιότητα της Ζακύνθου, ενώ η Δ.Ο.Υ Αμαλιάδας καλείται να εξυπηρετήσει ένα μεγάλο μέρος του Ηλειακού κάμπου.

Ο Ηλείος βουλευτής τονίζει ότι αυτή η σημαντική υποστελέχωση οδηγεί σε δυσλειτουργία και σε καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι αυτό συμβαίνει τη στιγμή που η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, η οποία συντελείται σήμερα, απαιτεί όχι μόνο την επιμόρφωση του υπάρχοντος προσωπικού, αλλά και την αναπλήρωση των αποχωρούντων υπαλλήλων με νέες προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού.

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προσθέτει ότι αυτή η κατάσταση έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της περιοχής, με δεδομένο ότι στην Ηλεία λειτουργεί μεγάλος αριθμός εξαγωγικών επιχειρήσεων και υλοποιείται μεγάλος όγκος επενδυτικών σχεδίων που απαιτεί την ανάλογη υποστήριξη από το κράτος και τις υπηρεσίες του.

Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρει, καθίσταται άμεση ανάγκη υποστήριξης των εξαγωγικών επιχειρήσεων, των επενδυτικών σχεδίων και των νέων επαγγελματιών και επιστημόνων της Ηλείας, καθώς αυτή η υποστήριξη έχει μείζονα σημασία για την τοπική οικονομία και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, σε μια περιοχή που πέραν των άλλων κρίσεων (υγειονομικής, ενεργειακής, πληθωριστικής), έχει υποστεί και μεγάλες καταστροφές τα τελευταία χρόνια.  Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά τονίζει ‘’οι συμπολίτες μας που τόλμησαν σε δύσκολες συνθήκες αλλεπάλληλων κρίσεων  να επενδύσουν δεν πρέπει να οδηγηθούν σε αδιέξοδο και καταστροφή’’.

Τέλος, ο Μιχάλης Κατρίνης επισημαίνει ότι η Ηλεία τα τελευταία χρόνια δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα συρρίκνωσης των υποδομών της και υποβάθμισης των υπηρεσιών της και ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει, εάν προτίθεται να εξασφαλίσει τις απαραίτητες συνθήκες, ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00